Με στρατηγική μιας εφ’ όλης της ύλης αντεπίθεσης με διπλό στόχο, αφενός να μετατρέψει τον «κατήγορο σε κατηγορούμενο», όχι μόνο για τις τρέχουσες υποθέσεις των υποκλοπών αλλά και για ευρύτερα ζητήματα σχετιζόμενα με το κράτος δικαίου και τους «αρμούς της εξουσίας» επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφετέρου να αναδείξει το βασικό προεκλογικό διακύβευμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας στο τιμόνι της χώρας», προσέρχεται στην Ολομέλεια ο Πρωθυπουργός για την, όπως όλα δείχνουν, σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την τελευταία, πιθανότατα, αυτής της Βουλής και την πρώτη άτυπη ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, στη διάρκεια της παρέμβασής του με την οποία ολοκληρώνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και πριν αναχωρήσει για την προγραμματισμένη τριήμερη επίσκεψή στην Ιαπωνία, θα επαναλάβει το γεγονός ότι αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή τις αστοχίες, ότι ο ίδιος ουδέποτε έλαβε κανενός είδους υλικό που αφορά επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων, ότι ταυτόχρονα, ανέλαβε προσωπικές παρεμβάσεις για τη διαλεύκανση της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή κατά την οποία ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, ενώ παράλληλα προχώρησε στην ενίσχυση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου με την ψήφιση του νέου νόμου που διέπει την άρση του απορρήτου, τη λειτουργία της ΕΥΠ και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Και πως, σε κάθε περίπτωση, το λόγο έχει η δικαιοσύνη, το ρόλο της οποία στηρίζει.

Τα ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει στον κ. Τσίπρα τέσσερα βασικά ερωτήματα:

Υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να συνδέει τον Πρωθυπουργό με τα όσα του καταμαρτυρεί; Υπάρχει κάποιος μέσα από την ΑΔΑΕ ή οποιοσδήποτε- ο οποίος έχει αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε το θέμα;

Πώς ανέφερε τα ονόματα των έξι πολιτών; Είχε άδεια εκ μέρους εκ μέρους των προσώπων για να διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα, για να διακινεί τα προσωπικά τους τηλέφωνα; Στην επιστολή του κ. Ράμμου, την οποία κράδαινε επιδεικτικά, αναφέρονταν τα ονόματα αυτά; Ναι ή όχι;

Μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξαν επί των ημερών του άρσεις απορρήτου κρατικών λειτουργών και πολιτικών προσώπων;

Ποια είναι ακριβώς η θέση του για τα όσα αναδείχθηκαν σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του Κ.Κ.Ε. επί ημερών της διακυβέρνησής του;

Ενδεικτική για την άποψη της κυβέρνησης είναι η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε για το ποιους εντάσσει η Κυβέρνηση στα «ρυπαρά δίκτυα»

Τα ρυπαρά δίκτυα αποτελούνται από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους το υλικό των επισυνδέσεων, υποτιθέμενο ή πραγματικό, και μπορούν να το δημοσιεύουν κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν. Αποτελούνται από αυτούς που είχαν στην κατοχή τους αυτό το υλικό και από τους πραματευτάδες, εκείνους που το διακίνησαν ανάμεσα σε αυτούς που το είχαν στην κατοχή τους κι αυτούς που το δημοσιεύουν. Οποιοσδήποτε θέλει περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, ονόματα δηλαδή εκτός από αυτά που είναι γνωστά, δεδομένου ότι ξέρουμε πού δημοσιεύονται, δεν έχει από το να ξεκινήσει από τον τελευταίο κρίκο του νήματος, δηλαδή από εκεί που δημοσιεύτηκαν και ψάχνοντας να πάει προς τα πίσω. Θα βρει και τους πραματευτάδες και τους κατόχους των ρυπαρών δικτύων.

Επίσης, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει εκ νέου το ζήτημα των καταγγελιών Καλογρίτσα και τις αποκαλύψεις για σακούλες με «μαύρο» χρήμα προς την Κουμουνδούρου, τα SMS για το μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών για την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel και τον περιβόητο «Α2».

Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για τον «πρόλογο μια νέας ήττας του κ. Τσίπρα», για πλήρη αδυναμία του να αρθρώσει εναλλακτική εφαρμόσιμη πολιτική πρόταση και ρεαλιστικές απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών και για τη δυνατότητα που ουσιαστικά έδωσε στους πολίτες η πρόταση δυσπισστίας να συγκρίνουν ανάμεσα στην τετραετία αυτής της Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστερά, με εταίρο τον κ. Καμμένο.

Η εφ’ όλης της ύλης σύγκριση στην οποία αναμένεται ότι θα προχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης αφορά την οικονομία, την αγορά εργασίας και την μείωση της ανεργίας, τις επενδύσεις, τη διεθνή θέση της χώρας, τις Συμφωνίες που υπεγράφησαν με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την εξωτερική πολιτική απέναντι στην τουρκική απειλή, την άμυνα και το εξοπλιστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο Πρωθυπουργός στους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, στηλιτεύοντας τη στάση του από το «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» έως και την υπόθεση με τη «νεκρή Μαρία», τη «συγγνώμη» που ουδέποτε διατυπώθηκε, κυρίως όμως για τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο ακόμα και η νομιμότητα του φράχτη στον Έβρο είναι αμφισβητούμενη.

Με την ψήφο εμπιστοσύνης που σήμερα λαμβάνουμε, συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας και σύντομα, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, με περισσότερη δημοκρατία, σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα, ασφάλεια και κοινωνική δικαιοσύνη, με ανάπτυξη και περισσότερες και καλύτερα αμοιβόμενες δουλειές για όλους και κυρίως για τα νέες και τους νέους, αναμένεται ότι θα είναι η κατακλείδα της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Άρθρο παρέμβαση: Έκανε «τσίρκο» τη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης ή «σήκωσε στην πλάτη του» τη Νέα Δημοκρατία;

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον νέο επικεφαλής του ESM Πιέρ Γκραμένια