• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει παραίτηση Τσίπρα

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει με νίκη στο πρώτο ημίχρονο, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο.

    Σε αυτή την περίπτωση, «θα πω ‘η μπάλα χαμηλά’ μέχρι το δεύτερο ημίχρονο που είναι οι εθνικές εκλογές», πρόσθεσε στην συνέντευξή του στον σταθμό sport24.

    «Αν και προτρέχουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψω μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές να μας αποσυντονίσει» εξήγησε ο αρχηγός της ΝΔ προσθέτοντας πως όσο μεγαλύτερη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ενισχύεται το επιχείρημα Τσίπρα περί ψήφου εμπιστοσύνης, και άρα θα πρέπει να προκηρύξει εθνικές εκλογές άμεσα.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις πολιτικές συγκεντρώσεις και το πώς γίνονταν παλαιότερα: «Η πολιτική είναι αντιπαράθεση. Χτες ήμουν στη Λάρισα όπου είχαμε μία μεγάλη συγκέντρωση με σημαίες και καπνογόνα που μου θύμισε μία άλλη εποχή. Η πολιτική είναι μία συμμετοχική διαδικασία. Πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει και όχι να απέχει»

    Ωστόσο  για τις περιπτώσεις που η Βουλή γίνεται γήπεδο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η Βουλή έχει ένταση. Όλα τα κοινοβούλια έχουν έντονες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να υψώνει τους τόνους. Δεν πρέπει η Βουλή να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο. Όταν λέμε γήπεδο εμείς στο μυαλό μας έχουμε τους χούλιγκανς. Το γήπεδο δεν είναι αυτό. Δείτε τι γίνεται στο ΝΒΑ. Είναι ταυτόχρονα σπορ και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν και είμαστε υπερήφανοι γιατί πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας. Βλέπουμε τι μπορεί να γίνει εάν υπάρχει σοβαρότητα στην προστασία του προϊόντος».

    Αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας είπε: «Άλλες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη βία. Φοβάμαι ότι δεν είναι βία των γηπέδων. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουμε με τη ανοχή που έχουμε στη βία». Σε ερώτηση εάν πρέπει να υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα απάντησε: «Είναι δύσκολο να έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς και να τους κατανέμουμε με τέτοιον τρόπο για να φυλάνε τα γήπεδα. Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο. Θα ήμουν διατεθειμένος να κάνουμε μία συζήτηση. Να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια στο πρώτο σπορ της χώρας. Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες εκ των υστέρων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό ομάδων».



    ΣΧΟΛΙΑ