Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς, έθιξε και το κρίσιμο ζήτημα του κορονοϊού τονίζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης για να προλάβει την γρήγορη εξάπλωση του ιού.

«Το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτή την εισήγηση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων για 14 ημέρες ως ένα απαραίτητο μέτρο πρόληψης για να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την μεγάλη σημασία της αξιοποίησης του χρόνου και του ελέγχου της επιδημίας ώστε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε ελέγχοντας την επέκταση αυτής της επιδημίας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους τους χρόνια πάσχοντες στους οποίους κάνω μια έκκληση να παραμένουν στο σπίτι τους», τόνισε.

«Απαιτώ το αυτονόητο απ’ όσους συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο: υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη. Είναι μια κρίση. Θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», υπογράμμισε.