• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη – Επιταχύνεται ο ψηφιακός ανασχηματισμός της χώρας

    • NewsRoom

    Ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου


    Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ψηφιακός ανασχηματισμός της χώρας είναι πλέον αναγνωρίσιμος στους Ευρωπαικούς Δείκτες, την ώρα που οι ψηφιακές υπηρεσίες  συμβάλλουν στην πάταξη της γραφειοκρατίας  εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία επισήμανε τη δηλωμένη κυβερνητική πρόθεση της ψηφιοποίησης του Κράτους.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον αρμόδιο υπουργό , βρέθηκαν εξάλλου τα εν εξελίξει έργα που αφορούν στο gov.gr και το Wallet.

    «Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , σημειώνοντας την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι αυτή η πολύ σημαντική ψηφιακή πρόοδος, την οποία πιστεύω ότι και οι πολίτες διαπιστώνουν, αρχίζει και αποτυπώνεται πια και στους δείκτες αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, όρισε τις κατευθύνσεις του υπουργείου σε αυτή την περίοδο: «Τα κέντρα δεδομένων και το πώς θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα «πράσινο» πρόσημο στην τεχνολογία είναι το ζητούμενο. Και βέβαια τεχνολογία για όλους, έτσι ώστε και ψηφιακά να μην αφήσουμε κανέναν πίσω», δήλωσε.

    Στιγμιότυπο από τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό τον Πρωθυπουργό

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο – Οι κινήσεις της κυβέρνησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

    Τι ανακοίνωσε ο Θ. Σκυλακάκης για το ρεύμα: Η έκτακτη εισφορά και οι επιδοτήσεις στους καταναλωτές

    Χρήστος Σταϊκούρας: Εξασφαλίστηκαν 518 εκατ. για 4 νέα σιδηροδρομικά έργα

     



    ΣΧΟΛΙΑ