Έτοιμος για μία ακόμα σκληρή αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη για το 2018, στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Και αυτή τη φορά η “μονομαχία” των δύο πολιτικών αρχηγών δεν θα περιοριστεί στη στενή “αρένα” των περιεχομένων του πολυνομοσχεδίου, αλλά θα επεκταθεί και στο κυρίαρχο ζήτημα της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα: αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ήδη με τις παρεμβάσεις του τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το στίγμα των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι η γραμμή του Βουκουρεστίου (που αποτελεί προηγούμενο το οποίο έθεσε η “γαλάζια” κυβέρνηση Καραμανλή) είναι το ελάχιστο που καλείται να προασπίσει, ή και να ξεπεράσει η κυβέρνηση. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως η κοινοβουλευτική στήριξη της ΝΔ σε μία λύση για το Σκοπιανό δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εφόσον δεν έχει πρώτα διευκρινιστεί η σαφής θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα. Με τον τρόπο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση αναδεικνύει τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ και φέρνει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους προ των ευθυνών τους.

Όσον αφορά πάντως τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ως συνήθως υψηλών τόνων, με έμφαση στην αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος, με την υπενθύμιση των αρνητικών επιπτώσεων της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην καθημερινή οικονομία και τους απλούς πολίτες, αλλά και τα μέτρα που έρχονται: νέες μειώσεις συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, και νέα μείωση του αφορολογήτου από τη 1η Ιανουαρίου 2020, που ενδέχεται να επισπευσθεί κατά ένα χρόνο, αν το απαιτήσουν οι δανειστές. Πρόκειται για μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και η κυβέρνηση επιχειρεί να τα σπρώξει επικοινωνιακά… κάτω από το χαλί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί εξάλλου στην πλάνη της “καθαρής” εξόδου από τα μνημόνια, υπογραμμίζοντας πως με μέτρα που έχουν προαποφασιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια δεν νοείται καμία “καθαρή” έξοδος, όπως θέλει να την εννοεί το Μαξίμου, ενώ θα τονίσει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, ώστε από τις επόμενες εκλογές να προκύψει μία νέα κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, μία κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό πρόσημο, φιλική προς τις επενδύσεις, αλλά και με σχέδιο για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μάθιου Νίμιτς για Σκοπιανό: Θα προτείνω ιδέες που έχουμε συζητήσει στο παρελθόν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Καμμένος για Ζουράρι: Το ζήτημα για μένα έχει λήξει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Γιατί είναι πανίσχυρος και δεν τον κλονίζει τίποτα. Η στρατηγική του τους επόμενους 12 μήνες