Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μητσοτάκης από Κιλελέρ: Μειώνονται κατά 17% τα διόδια της Πελασγίας από την 1η Οκτωβρίου

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δημαρχείο του Κιλελέρ

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δημαρχείο του Κιλελέρ

Στα έργα και τις πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της Θεσσαλίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και σε έργα που αφορούν την διαχείριση των υδάτων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το δημαρχείο του Κιλελέρ και την διάρκεια της εκδήλωσης για τα έργα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής των διοδίων της Πελασγίας κατά 17% ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που αφορούν τα φράγματα, αλλά και έργα ορεινής υδρονομίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του Ντάνιελ. Η μείωση θα ισχύει από 1 Οκτωβρίου 2024 μέχρι 31 Δεκεβρίου 2025.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «χρειαζόμαστε περισσότερα φράγματα όλων των μεγεθών», για να τονίσει πως «το συνολικό αποτύπωμα των φραγμάτων είναι πολλαπλό». «Μπορεί να είναι αρδευτικά, υδροηλεκτρικά, και σε μια εποχή που χρειαζόμαστε περισσότερα φράγματα για να διαχειριζόμαστε το ίδιο το ηλεκτρικό δίκτυο αυτά τα έργα έχουν τεράστια σημασία», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτά τα έργα είναι πολύ σημαντικά, αλλά και μακράς υλοποίησης για να σημειώσει πως πως «τα έργα αυτά έχουν μια ιδιαιτερότητα. « Πολλές φορές άλλος τα σχεδιάζει, άλλος τα υλοποιεί και άλλος τα εγκαινιάζει. Το λέω αυτό γιατί έχω πλήρη συναίσθηση διότι ότι και εμείς έχουμε εγκαινιάσει έργα που σχεδιάστηκαν από άλλους, αλλά υλοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από εμάς. Αλλά θέλω να κρατήσετε αυτή την συνάντηση ως μια παρακαταθήκη λογοδοσίας του πολιτικού συστήματος, απέναντι στην Θεσσαλία και ως υποχρέωση μας να μην ξαναγίνει τόσο μεγάλη καταστροφή όπως αυτή του Ντάνιελ».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία ότι πρέπει να θωρακιστεί η Θεσσαλία, ώστε η να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διαχείριση των υδάτων, τονίζοντας πως χρειάζονται έργα που θα διασφαλίσουν να μην υπάρξει σπατάλη των υδάτινων πόρων. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να σπαταλάμε το νερό. Είναι νερό που χάνεται, σε μια εποχή που ξέρουμε ότι θα έχουμε λιγότερο νερό και θα πρέπει να το προστατεύσουμε», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ιδού το νέο Audi Q5!

Alpha Bank: Προχωρά σε έκδοση ΑΤ1 ύψους 300 έως 400 εκ. ευρώ

Βραζιλία: Δικαστική επιτροπή ενέκρινε την απόφαση για το κλείσιμο της πλατφόρμας Χ στη χώρα