• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Αναστάτωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Παιδεία- Πώς αντέδρασε

    • NewsRoom


    Αναστάτωση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «4 χρόνια έργο για την Παιδεία – Αλλαγή στην Πράξη».

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στο σχολείο διεξάγεται ένα ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο». Σε εκείνο το σημείο ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα έντονα γέλια από μικρή μερίδα εκπαιδευτικών, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος διέκοψε την ομιλία του.

    «Χαίρομαι που υπάρχει ικανοποίηση από αυτά τα οποία λέω», απάντησε απευθυνόμενος προς αυτούς που γέλασαν ο κ. Μητσοτάκης, με το κοινό να χειροκροτάει τον πρωθυπουργό. «Εξάλλου το σχολείο είναι για χαμόγελα και για γέλιο και προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία».

    «Γιατί αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας να μπορούμε να δεχόμαστε όλες τις απόψεις και να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

    «Αλλά, αναρωτιέμαι μερικές φορές αν η προηγούμενη κατάσταση στην Παιδεία ήταν πραγματικά για γέλια ή για κλάματα. Ειδικά όταν μιλούσαμε για επιλογές, όπως η δημιουργία τμημάτων μέσα σε μία νύχτα χωρίς καμία αξιολόγηση για τα πανεπιστήμιά μας ή την αφόρητη ανοχή στην παραβατικότητα εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Αυτό δεν ήταν για γέλια ήταν για κλάματα. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ