• Πολιτική

    ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο Μιχάλης Κατρίνης- Στους πέντε οι υποψήφιοι για την Προεδρία

    • NewsRoom
    Ο Μιχάλης Κατρίνης

    Ο Μιχάλης Κατρίνης


    Τις υποψηφιότητές τους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος, ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης  και η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των υποψηφίων Προέδρων.

    Αν και η ανακοίνωση Κατρίνη θεωρούνταν αναμενόμενη, οι δύο υποψηφιότητες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα -μια μόλις μέρα ύστερα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δείχνουν ότι οι διεργασίες καλά κρατούν και προιδεάζουν για ένα θερμό καλοκαίρι στους κόλπους του κινήματος.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του δηλώνοντας:

    «Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

    Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.

    Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας.

    Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική.

    Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση.

    Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

    Νωρίτερα, παρούσα στην κούρσα διαδοχής είχε δηλώσει η Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

    Αναλυτικά η δήλωση της κας Αποστολάκη έχει ως εξής:

    «Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

    Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν» τόνισε και συμπλήρωσε: «Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Οι κυβερνητικές προτεραιότητες του Ιουλίου και η σύναξη των πρώην πρωθυπουργών

    Μπακογιάννης προς Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

    ΟΤΕ: Μπαίνει στην εποχή του Κώστα Νεμπή – Οι αλλαγές και οι προκλήσεις για τον νέο CEO



    ΣΧΟΛΙΑ