Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα για έναν υπουργό να βλέπει τις πολιτικές του να εφαρμόζονται και να δικαιώνονται»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε χθες, διαδοχικά, την Πάρο και τη Σαντορίνη.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, πραγματοποίησε συσκέψεις, παρουσία του γενικού Περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Ν. Αιγαίου, υποστράτηγου Λουκά Θάνου, με τους δημάρχους, Πάρου Κώστα Μπιζά και Θήρας Νικόλαο Ζώρζο, την έπαρχο Θήρας, Ιουλία Καραμολέγκου, αντιδημάρχους και εκπροσώπους φορέων από τον χώρο του τουρισμού και της εστίασης των δύο νησιών.

Επίσης, στις συσκέψεις συμμετείχαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από το Α.Τ. Πάρου και την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Σαντορίνης, όπως και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση επί τάπητος τέθηκαν θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας, όπως και οδικής ασφάλειας, ιδίως τη θερινή περίοδο που διανύουμε με την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε από τη Σαντορίνη:

«Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα για έναν υπουργό να βλέπει τις πολιτικές του να εφαρμόζονται και να δικαιώνονται. Το 2020 ιδρύσαμε την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας της Σαντορίνης, αναβαθμίζοντας το Αστυνομικό Τμήμα.

Είναι μεγάλη μου χαρά που η Υποδιεύθυνση σήμερα λειτουργεί με αφοσιωμένους αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούν το καθήκον τους εδώ στο νησί.

Επίσης, είναι μεγάλη χαρά που όλοι καθολικά αναγνωρίζουν ότι η αστυνόμευση και η ασφάλεια του νησιού είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, αλλά να ξέρετε ότι δεν εφησυχάζουμε, είναι πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα. Είπα και στους συνομιλητές μας εδώ, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και κρίσιμο, θεμελιώδες ζήτημα, το νησί, η Σαντορίνη, η Ελλάδα, να εκπέμπουν ένα κλίμα ασφάλειας.

Η ασφάλεια προσελκύει καλούς τουρίστες, πλούσιους τουρίστες, καλούς επισκέπτες, πολλούς επισκέπτες και άρα, πλούτο και ανάπτυξη.

Αυτή είναι η αποστολή μας και υπηρετούμε όλα τα ζητήματα της ασφάλειας. Από την ασφάλεια γενικότερα, που εκπέμπει σήμερα η Ελλάδα, τα μέτρα που παίρνει για τα σύνορά της, για την εθνική της άμυνα, για την εσωτερική της ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα για τα ζητήματα που σχετίζονται με την εγκληματικότητα, με την οδική ασφάλεια, τα οδικά ατυχήματα -και αυτό είναι ένα ζήτημα που εκπέμπει προς τα έξω πολιτισμό και ασφάλεια-, τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας, στα οποία η αστυνομία λειτουργεί τον τελευταίο καιρό άψογα και αποτελεσματικά, προστατεύοντας τα θύματα και συλλαμβάνοντας τους δράστες, στα θέματα των ανηλίκων και μια σειρά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Είμαστε εδώ λοιπόν, υπηρετούμε την ασφάλεια της Σαντορίνης. Θέλουμε τη συμμετοχή όλων.

Θα έρθω τον Οκτώβριο πάλι να σχεδιάσουμε τη λειτουργία της αστυνομίας τον χειμώνα. {Να εξετάσουμε} για μια μόνιμη δύναμη, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει το νησί για να μην επαναφέρουμε παλιά σφάλματα, παλιά λάθη, παλιές παθογένειες και φέτος, νομίζω, εγκαινιάζουμε μια καινούργια εποχή».

Σχετικά με την κάλυψη των αναγκών με δόκιμους αστυφύλακες ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως: «Σκοπός μου είναι να υπάρχει επαρκής δύναμη στο νησί, η οποία θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν. Θέλω, όμως, κάθε χρόνο αυτά να είναι λιγότερα. ‘Αρα, κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσιτσιπάς, η καταδικαστέα συμπεριφορά του και η υποκρισία μιας κοινωνίας που έχει μετατραπεί σε πεζοδρόμιο

Ανδρουλάκης: Θερμά συγχαρητήρια στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ»

Ραφαέλ Γκρόσι (ΙΑΕΑ): Έκκληση για μέγιστη αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί πυρηνικό ατύχημα στον σταθμό του Κουρσκ