Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έρχονται νέες αποκαλύψεις για οργανωμένο έγκλημα, οπαδική βία και εκβιασμό επιχειρηματιών

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την οπαδική βία.

«Υπάρχουν ανοιχτές δικογραφίες από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αποκαλύψεις αναφορικά με την επικοινωνία οργανωμένου εγκλήματος, οπαδικής βίας και εγκληματικών οργανώσεων, που εκβιάζουν επιχειρηματίες…

Αυτά όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «υπάρχουν ανοικτές υποθέσεις και σε Μύκονο και σε Ζάκυνθο και σε αλλά νησιά για το οργανωμένο έγκλημα».

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός ότι αποκαλύπτονται αυτές οι υποθέσεις, καθώς αποδεικνύεται, όπως είπε, ότι οι υπηρεσίες είναι πιο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Το θέμα είναι να μπορέσουμε να ξεριζώνουμε στην κυριολεξία, σε όλους τους τομείς, τη διαφθορά και να μην “κλείνουμε τα μάτια” όταν συμβαίνουν μικρά πράγματα, τα οποία φέρνουν μεγάλα», τόνισε.

Για τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως «γυναικοκτονίες γίνονταν και δυστυχώς θα συνεχίσουν να γίνονται γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι εκτός εαυτού», υπογραμμίζοντας ότι στο παρελθόν δεν έβγαιναν στην επιφάνεια και έμεναν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Όπως πρόσθεσε, πλέον είναι ελπιδοφόρο ότι οι γυναίκες καταγγέλλουν τα περιστατικά. «Πρέπει πάλι να πείσουμε τις γυναίκες, να έχουμε κατά το δυνατόν περισσότερες καταγγελίες», τόνισε και σημείωσε, ενδεικτικά, πως «τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 99 περιπτώσεις και έγιναν 66 συλλήψεις, ενώ το τελευταίο 6μηνο έγιναν συνολικά 5.500 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 50 έως 60 κακοποιητές.

Η αστυνομία σώζει ανθρώπινες ζωές». Σχετικά με την ποινική διαχείριση των κακοποιητών είπε πως υπάρχουν «πιθανές τρύπες» στη νομοθεσία, αλλά έρχονται νομοθετικές βελτιώσεις τις επόμενες ημέρες, από τον κ. Φλωρίδη, που θα καλύψουν πιθανά ζητήματα.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση σε βάρος του υποψήφιου Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και εάν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ο υπουργός απάντησε πως αυτή είναι μία διαρκής συζήτηση που δεν πρέπει να γίνεται με αφορμή ένα περιστατικό.

«Χρειάζεται καθημερινά έλεγχος και εποπτεία των μέτρων ασφαλείας. Δεν έχει νόημα κάθε φορά που συμβαίνει κάτι να λέμε ότι ενισχύουμε τα μέτρα, παίρνουμε παραπάνω μέτρα. Αυτό που έχει ανάγκη είναι η εποπτεία, ο έλεγχος, η διαρκής παρατήρηση, η επιτήρηση των μέτρων γιατί ο εχθρός της ασφάλειας είναι η ανθρώπινη προσοχή, η οποία, πολλές φορές, αποσπάται λόγω της ανθρώπινης φύσης», επεσήμανε.

Συμπλήρωσε, δε, πως τα τυχόν κενά που παρατηρούνται δεν πρέπει να καλύπτονται με επιπλέον αστυνομικούς, αλλά «να βελτιώνουμε περαιτέρω τον σχεδιασμό και κυρίως την επιτήρηση».

Διαβάστε επίσης: 

Κασσελάκης: Όσο κι αν τσαλακώνουν τα στοιχεία η αλήθεια για τις τιμές ρεύματος δεν αλλάζει

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέα στοιχεία – Έως και με 3 όπλα η επίθεση

Λιβάνιος: Έως το τέλος του έτους η ρύθμιση για την επιστολική ψήφο αποδήμων στις εθνικές εκλογές