ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακάθεκτος, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Kriter, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας το θέμα της Αγίας Σοφίας, ενώ καλεί τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί την απόφαση.
«Ο λαός αποφασίζει. Πρέπει όλοι να σεβαστούν την απόφαση» είπε ο Ερντογάν.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί ένταση και δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις συνεργασίας σε ό, τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα.
«Δεν θέλουμε ένταση. Αντιθέτως πιστεύω πως οι υδρογονάνθρακες είναι ευκαιρία συνεργασίας. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας που θα προβλέπει δίκαιη μοιρασιά».
«Λέω ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε εντάσεις στη Μεσόγειο, που είναι ιστορικά το λίκνο διαφορετικών πολιτισμών» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Γρατσώνης: Πίεση στις τιμές, ώθηση από τις πωλήσεις για τη BSH Hellas το 2025
- Ακίνητα: «Στοπ» στην αλλαγή των αντικειμενικών αξιών μέχρι το 2027
- Απόστολος Βακάκης: Η “μάχη ελεφάντων” και η… ευλογία του ισχυρού ευρώ για τη Jumbo
- Aνατροπή νταλίκας στη λεωφόρο Αθηνών: Διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα
