• Πολιτική

    Metron Analysis: Στο 31% η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ – Έξι κόμματα κυνηγούν μια έδρα

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Διπλάσια επίδοση από αυτή του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, με βάση και τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

    Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31%, με απώλειες 1,2 μονάδων σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακά κέρδη 0,3 της μονάδας και ανεβαίνει στο 15,7%. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με άνοδο 0,9 μονάδων, στις 12,9 μονάδες, ενώ στο 7,,9% ακολουθεί το ΚΚΕ, στο 7,3% η Ελληνική Λύση, στο 4,2% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,8% η Νίκη, στο 3,3% το ΜέΡΑ25, στο 3% η Νέα Αριστερά, στο 2,4% η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, στο 2,3% οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, στο 1,1% η ΑΝΤΑΡΣΙΑ και στο 1% ο Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη.

    Ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές – πολύ ή αρκετό – εκφράζει το 67% των ερωτηθέντων, ποσοστό που είναι 5 μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019. Σημειώνεται ότι τότε, η ευρωκάλπη αποδείχθηκε ο «προθάλαμος» των εθνικών εκλογών που ακολούθησαν, καθώς η ευρεία νίκη της ΝΔ είχε υποχρεώσει τον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ενώ στην φετεινή αναμέτρηση δεν υπάρχει τέτοιο διακύβευμα, πράγμα που περιορίζει το ενδιαφέρον. Σε εκείνες τις ευρωεκλογές, η συμμετοχή είχε φτάσει το 58%, ένα ποσοστό που δεν διαφαίνεται ενόψει της 9ης Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το ενδιαφέρον των νέων ψηφοφόρων για τις εκλογές είναι χαμηλό – στο 59% – και αυξάνεται με την ηλικία, για να φτάσει στο 76% στους άνω των 78 ετών.

    Οι ψηφοφόροι θεωρούν ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια, την οικονομία και την ανεργία, ωστόσο μειώθηκε κατά 3 μονάδες, από το 64% στο 61% το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση.

    Δείτε την έρευνα:

     

     

     

     

     

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης

    Ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει ότι έπληξε καταυλισμό εκτοπισμένων στο Αλ Μαουάσι

    Πέθανε ο Γιώργος Προβόπουλος, πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ