Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Metron Analysis: Στο 30,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στο 13,8% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Θολό παραμένει το πολιτικό τοπίο έναν μήνα μετά τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,1%, το ΠΑΣΟΚ 10,3%, το ΚΚΕ 7,9%, η Ελληνική Λύση 7,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,6%, το ΜέΡΑ25 2,6%, η Νίκη 2,4%, η Νέα Αριστερά 2,3% και η Φωνή Λογικής 2,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ ανεβαίνει στο 30,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,8%, το ΠΑΣΟΚ 12,9%, το ΚΚΕ 9,9%, η Ελληνική Λύση 9,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,7%, το ΜέΡΑ25 3,2%, η Νίκη 3%, η Νέα Αριστερά 2,8% και η Φωνή Λογικής 3,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαφορά 26 μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ωστόσο η ακρίβεια συνεχίζει να θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα από σχεδόν έναν στους δύο ψηφοφόρους.

Το 42% εκτιμά ότι η μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές ήταν μία διαμαρτυρία για το πολιτικό μας σύστημα ενώ το 47% πως ήταν αδιαφορία για τα πολιτικά δρόμενα.  Παράλληλα, ένα 65% εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά με 27% ενώ  αρνητικά με 66%. Η αξιωματική αντιπολίτευση αξιολογείται θετικά με 12% και αρνητικά με 81%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο κ. Μητσοτάκης έχει 33% – δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο από του κόμματός του στις ευρωεκλογές. Τον κ. Κασσελάκη επιλέγουν μόνο το 7% ενώ τον κ. Ανδρουλάκη το 4%.  Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος προηγείται του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα αυτό με 6%.

Διαβάστε επίσης

Δένδιας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σαρλ Μισέλ: Η εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία

Ρέμος: Δεν με έχουν καλέσει για εξηγήσεις – Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή