Στις 8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,9%, μειωμένο ελάχιστα από το 29,3% του προηγούμενου Οκτωβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 20,9%, ελαφρά αυξημένο από το 20,7% του προηγούμενου Οκτωβρίου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό 11,3%, καταγράφοντας απώλειες από το 11,9% στην προηγούμενη μέτρηση.

1

Αμετάβλητο είναι το ποσοστό του ΚΚΕ στο 4,8% αλλά και της Ελληνικής Λύσης στο 3,4% ενώ στο 3,6% (αυξημένο από το 3,2% της προηγούμενης μέτρησης) είναι το ποσοστό του ΜέΡΑ25.

Σημαντικό προβάδισμα 10,2 μονάδες καταγράφει η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στις 26,3%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 14,2% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6%.

Το ΜέΡΑ25 ακολουθεί με 4,5% ενώ η Ελληνική Λύση με 4,3%.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  υπερδιπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα τόσο ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, όσο και στην γενικότερη αξιολόγηση.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρατεί με «άνεση» 10 μονάδων του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών – είναι ενδιαφέρον ότι πέρα από τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό αποδοχής και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο «πρωταγωνιστής» της πρώτης φάσης των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται με 71% αρνητικές γνώμες στην γενική αξιολόγηση, ενώ είναι πίσω στη δημοτικότητα από Νίκο Ανδρουλάκη, το κόμμα του οποίου εμφανίζει απώλεια μισής μονάδας στην εκτίμηση ψήφου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Από τους υπουργούς της Κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης κυριαρχούν στις προτιμήσεις του συνόλου των ψηφοφόρων στο ερώτημα «ποιοι είναι οι καλύτεροι υπουργοί» , με τον Άδωνη Γεωργιάδη να ακολουθεί στην τρίτη θέση. Περισσότερες αρνητικές σε σχέση με τις θετικές ψήφους συγκεντρώνουν τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο πρόεδρος της Βουλής.