Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Mega εκδοτικό Deal στην Τουρκία

Ερντογάν

Mega deal με πολιτικές προεκτάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία καθώς o αντιπολιτευόμενος εκδοτικός όμιλος Dogan περνά στα χέρια του φιλοκυβερνητικού Demirοren Media Group. Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών θα ανακοινωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ. Έτσι, ο όμιλος Demirοren θα έχει πλέον υπό την σκέπη του εμβληματικά ΜΜΕ όπως τη Hurriyet, το CNN Turk και το Kanal D.

Η διαφαινόμενη συμφωνία ξεπερνά το επιχειρηματικό επίπεδο καθώς ο όμιλος Dogan ήταν πρακτικά ο μόνος ισχυρός δημοσιογραφικός όμιλος που αντιπολιτευόταν ακόμα στον πανίσχυρο Tayyip Erdogan. Είναι ενδεικτικό ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές τον Aydin Dogan ως έναν διεφθαρμένο επιχειρηματία.

Επιπλέον τον Μάιο του 2015 ο Erdogna είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της εφημερίδας Cumhuriyet – επίσης ιδιοκτησίας Dogan – επειδή είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες από αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε όπλα με προορισμό της Συρία τα οποία ανήκαν στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT).

 Στον αντίποδα, ο Demirοren Media Group, του επιχειρηματία Erdogan Demiroren, θεωρείται προσκείμενος στο κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα.