• Top Stories

    Μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν όλα καλά με την Eldorado Gold, λέει τώρα η κυβέρνηση


    Ναι στις επενδύσεις και στο σεβασμό του περιβάλλοντος, όχι στις παρανομίες και στις τσαμπουκαλίδικα συμπεριφορές διαμηνύει η κυβέρνηση προς την εταιρεία Eλληνικός Xρυσός (θυγατρική της Eldorado Gold)  που δραστηριοποιείται στις Σκουριές της Χαλκιδικής και η οποία χθες ανακοίνωσε ότι σταματάει τις εργασίες του έργου. Η κυβέρνηση βλέπει πίσω από την συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Eldorado Cold που ανέβαλε το ραντεβού με τον Πάνο Σκουρλέτη για να δώσει συνέντευξη τύπου,  προκειμένου να ανακοινώσει ότι σταματάει τις εργασίες στην περιοχή της Χαλκιδικής και για να ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση,  πολιτικές σκοπιμότητες.

    Πάνος Σκουρλέτης. Ετών 55. Υπουργός Ενέργειας
    Πάνος Σκουρλέτης. Ετών 55. Υπουργός Ενέργειας

    “Μεχρι πριν από λίγες μέρες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ανάμεσα στην εταιρεία και το υπουργείο έλεγε στενός συνεργάτες του υπουργου περιβάλλοντος.

    Εντελώς αιφνιδιαστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας ακύρωσε την συνάντηση με τον υπουργό ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα συναντηθεί με τα στελέχη της ΝΔ . Πρόκειται δηλαδή για έναν απόλυτο εκβιασμό .

    ” Εξηγώντας τα στελέχη του υπουργείου περιβάλλοντος τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές οι συνεργάτες του Πάνου Σκουρλέτη έλεγαν ότι η εταιρεία παραβίασε την περιβαλλοντική μελέτη που ίδια είχε καταθέσει όταν πήρε την άδεια.

    Σύμφωνα μάλιστα με τους ελεγκτές περιβάλλοντος του υπουργείου έχουν καταγραφεί 12 παραβιάσεις στο ένα έργο και άλλες 6 το άλλο. Το δε πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει η εταιρεία ανέρχεται στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

    eldorado gold 1

    “Μας ζητάνε να κλείσουμε τα μάτια και να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα παραβιάζοντας τους νόμους του ελληνικού κράτους λένε τα στελέχη του υπουργείου. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Εάν θέλει να συνεχίσει το έργο η εν λόγο εταιρεία θα πρέπει να δεσμευτεί οτι θα τηρει τους περιβαλλοντικούς κανόνες και την ελληνική νομοθεσία .

    Τέλος κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του ιδιαίτερα για θέματα που δεν γνωρίζει όλες τις παραμέτρους όπως για παράδειγμα τις παραβαςεις που έχει κάνει η εταιρεία και οι οποίες απεκριβησαν από την κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου .



    ΣΧΟΛΙΑ