• Πολιτική

    Με το καλημέρα άναψαν τα αίματα στην Εξεταστική

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Ακόμη δεν ξεκίνησαν καλά-καλά τις εργασίες τους στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές και άρχισαν οι ενστάσεις και οι επισημάνσεις επί των διαδικαστικών.

    Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε θέμα για εκλογή διακομματικού προεδρείου προτείνοντας για τη θέση του Αντιπροέδρου τον Δημήτρη Μπιάγκη αντί της Άννα Μάνη Παπαδημητρίου που προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία.Το αίτημα αυτό έχει ανάψει τα αίματα στην επιτροπή καθώς όλη αντιπολίτευση φέρεται να έχει ταχθεί υπέρ αυτού του αιτήματος με βουλευτές της πλειοψηφίας να ανθίστανται.

    Η θέση του Προέδρου όπως έχει γράψει το mononews φέρεται να έχει “κλειδώσει” για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

    Την ίδια στιγμή “εκτός των τειχών του κοινοβουλίου” με φόντο την εξεταστική Επιτροπή το κλίμα φορτίζεται ιδιαίτερα. Με αφορμή τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ , το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας με ανακοίνωση του ότι η πρώην υπουργός “με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή”. Και κλιμακώνοντας την κριτική τους επιτίθενται προσωπικά στον Πρωθυπουργό σημειώνοντας πως “κρύβεται πίσω από το απόρρητο”. Καταλήγοντας σημειώνουν πως “Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

    Εξάλλου, δημόσια προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου”.

    Διαβάστε επίσης

    Πόλεμος Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης: Ανοίγει η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές



    ΣΧΟΛΙΑ