“Μπουρλότο” στη συνεργασία Εισαγγελίας Αρείου Πάγου-Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έβαλε το ταξίδι στη Βιέννη και η συνάντηση με τους Αμερικανούς εισαγγελείς και το FBI για την υπόθεση Novartis και τις τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Όπως αποκαλύπτεται, η διαφωνία για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τους 3 εισαγγελείς και το δημοσίευμα σε εφημερίδα  για “άρνηση τους να παραλάβουν στοιχεία για πολιτικό από τους Αμερικανούς”, ήταν αυτά που οδήγησαν στην παραίτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ιωάννη Αγγελή από τη θέση του εποπτεύοντα  της Εισαγγελίας κατα της Διαφθοράς.

Η παραίτηση συνοδεύτηκε από 4σέλιδη αναφορά- καταγγελία του κ. Αγγελή, στην οποία γίνεται λόγος για σχέσεις – ρήξης μεταξύ του ιδίου και των εισαγγελέων του τμήματος κατά της Διαφθοράς, με σκληρές εκφράσεις,   περί διάρρηξης εμπιστοσύνης έως και «δικονομικές ακροβασίες» όχι μόνο για τη Νοβάρτις αλλά και άλλες υποθέσεις.

Την ίδια ώρα πληροφορίες μιλούν για προθεσμίες-τελεσίγραφο προς τους εισαγγελείς να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση τμήματος της έρευνας για την υπόθεση Novartis, την ώρα όμως που οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα ούτε στα στοιχεία των ελληνικών τραπεζών για τους εμπλεκόμενους.

” Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να συμπέσει με την προεκλογική περίοδο, για αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα,”, λένε ανώτατες εισαγγελικές πηγές και δίνουν «χρονοδιάγραμμα»πως θα πρέπει  το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί τμήμα της υπόθεσης Novartis από το 2010- 2012 ή το 2009 -2013.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν, προς το παρόν, στοιχεία για λογαριασμούς των ελεγχόμενων πολιτικών από πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού ενώ η έρευνα για τους λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες είναι ακόμα σε εξέλιξη χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδώσει κάποια στοιχεία.

Βολές κατά Τουλουπάκη

Στην αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει πως «στοχοποιήθηκε» από δημοσίευμα στον Τύπο ότι μπλοκάρει την έρευνα, προκειμένου να φτάσει στο σημείο να καταστεί  ο ίδιος περίπου ως αποδιοπομπαίος τράγος εξαιτίας λανθασμένων, δικονομικά, χειρισμών, στην υπόθεση.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιεί τη φράση “εγώ δεν θα πάω φυλακή”  ακόμα και όταν ευρίσκεται στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου.

Αυτό όμως που φέρεται να καταλογίζει ιδιαιτέρως στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς είναι η διαρροή που οδήγησε στο δημοσίευμα. Μάλιστα φέρεται να χρησιμοποιεί τη φραση   “είμαστε μόνον  εμείς οι τέσσερις εκεί”( ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς) και προσθέτει “πάντως δεν μίλησα εγώ”.

Η κ.Δημητρίου έχει διατάξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση με βαση την αναφορά Αγγελή έρευνα και θα κληθούν να καταθέσουν οι τρεις εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Πάντως ανώτατες εισαγγελικές πηγές, έλεγαν ότι κατά τη συνάντηση στη Βιέννη, μπορεί να μην δόθηκε στικάκι ή λογαριασμός για πολιτικό, αλλά έγινε συζήτηση προφορική την οποία η εν λόγω πηγή, χαρακτήρισε “αόριστη” χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τί ακριβώς συζητήθηκε.