• Πολιτική

    Μαξίμου: Ποιοι αναλαμβάνουν την επικοινωνία – Η «ανθρωπογεωγραφία» του νέου επιτελείου

    • Γιώργος Σιαδήμας
    Πάνος Αμυράς - Χρήστος Ζωγράφος

    Πάνος Αμυράς – Χρήστος Ζωγράφος


    Μια νέα είσοδο περιλαμβάνει το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργικού γραφείου, αυτή του δημοσιογράφου Πάνου Αμυρά που αναλαμβάνει Γενικός διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης. Έτσι μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργά το απόγευμα της Τετάρτης προχώρησε σε αλλαγές και στην επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

    Μετά την εκλογή του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου τύπου Δημήτρη Τσιόδρα στο ευρωκοινοβουλίο, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδινε την μάχη του σταυρού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αναδιοργάνωση του επικοινωνιακού επιτελείου με χειρουργικές αλλαγές. Άλλωστε τις θέσεις κλειδιά ανέλαβαν κυριως πρόσωπα που εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή με τον πρωθυπουργό να επιλέγει πλέον ένα σχήμα με νέα δομή και καθαρούς ρόλους.

    Έτσι ο γενικος διευθυντής Τύπου και Ενημερωσης Γιώργος Αμυράς μέχρι πρότινος διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου εκτός των άλλων θα έχει την επικοινωνία με τα κυριακάτικα φύλλα ενώ η απόφαση είναι να βγαίνει και στα μέσα ενημέρωσης στηρίζοντας ακόμα περισσότερο την κυβερνητική γραμμή.

    Πρόκειται για έμπειρο δημοσιογράφο που έχει περάσει από θέσεις ευθύνης, με πλούσια συγγραφικό έργο και με την εμπειρία του αναμένεται να συνεισφέρει περαιτερω στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

    Γραφείο Τύπου

    Την ίδια ώρα ο Χρήστος Ζωγράφος αναβαθμίστηκε και ανέλαβε νεος διευθυντής του γραφείου τύπου. Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής του γραφείου τύπου που ειναι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις εκλογές του 2019 αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά στελέχη του Μεγαρου Μαξίμου.

    Ειδικά την τελευταία προεκλογική περίοδο σήκωσε μεγάλο βάρος καταγράφοντας κατά γενική ομολογία θετικό πρόσημο. Ο Χρήστος Ζωγράφος θα τρέχει το γραφειο τύπου και θα έχει την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους.

    Παράλληλα ο Γιώργος Ευθυμίου που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου από όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την πρωθυπουργία, ανέλαβε τη Διεύθυνση του Γραφείου Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων. Ο Γιώργος Ευθυμίου μέχρι το 2019 ήταν μάχιμος δημοσιογράφος και μετά τις εκλογές ανέλαβε αναπληρωτης στο γραφειο τύπου του Μαξίμου.

    Ακόμα ο Αλέξανδρος Μαράκης, μέλος του γραφείου τύπου τα τελευταία χρόνια ορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου τύπου.

    Είναι ξεκάθαρο οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει μια συνολική επανεκκίνηση της κυβέρνησης και εκτος απο τον ανασχηματισμό προχωράει και σε αλλαγές ακόμα και στο πρωθυπουργικό γραφειο είτε αυτές έχουν να κάνουν με το επικοινωνιακό σχήμα είτε με την ενισχυση της λειτουργίας του.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκάλυψη: Ο Λύτρας, ο δικηγόρος με τη Ferrari, πνίγεται στα χρέη – Σε πλειστηριασμό σπίτι και γραφείο
    Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας και οδηγείται στη φυλακή – Οι πρώτες δηλώσεις του
    Η EFG International του Σπύρου Λάτση στο μικροσκόπιο των Βραζιλιάνων Safra
     



    ΣΧΟΛΙΑ