Ωστόσο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρέπει να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, κάτι που δεν καλύπτεται από την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» απορρίπτοντας έτσι τη σχετική πρόταση.
Το πρωθυπουργικό γραφείο τονίζει πως «καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων», χωρίς, ωστόσο να κάνει αναφορά στη συγκεκριμένα ονομασία, η οποία προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, καθώς και του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ.
«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς», προσθέτει η ανακοίνωση του Μαξίμου και ολοκληρώνει αναφέροντας πως «τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Der Spiegel: Το ελληνικό πρόγραμμα θα τελειώσει χωρίς οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζάεφ: «Ναι» στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκοπιανό: «Όχι» από Λεβέντη και Κουτσούμπα στο «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιφυλακτικός ο Στ. Θεοδωράκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αττικής Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Μύκονος: Ο μεγαλοκατασκευαστής και η καταδίκη