Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μαύρος (MRB): Η αποχή μπορεί να έχει μπροστά το 6

Δημήτρης Μαύρος,

Δημήτρης Μαύρος,

Παράκληση στον κόσμο να συμμετέχει στο exit poll για τις ευρωεκλογές 2024 έστειλε μέσω του OPEN ο Δημήτρης Μαύρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος MRΒ, επισημαίνοντας πως ερευνητές βρίσκονται σε 100 σχολεία, ενώ τα αποτελέσματα θα βγουν στις 19:00, με το κλείσιμο των καλπών.

“Η αποχή είναι ένα περίεργο φαινόμενο αυτή τη φορά. Με τα στοιχεία που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, λέγαμε πως η συμμετοχή θα είναι 55-45%”. Όπως εξήγησε, οι τελευταίες ευρωεκλογές που έγιναν μόνες τους και όχι μαζί με τοπικές εκλογές ήταν περίπου το 2000 και η συμμετοχή ήταν τότε 52%.

“Σήμερα με τις συνθήκες που επικρατούν και τις καιρικές το λες πως το 52% μπορεί να γίνει 45%, δεν είναι και πολύ μεγάλη απόσταση. Για αυτό πολλοί εικάζουν πως η αποχή μπορεί να έχει μπροστά το 6. Αυτό θα μας μπερδέψει πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έχουμε τρόπο για να μετρήσουμε και την αποχή στα αποτελέσματα του exit poll”.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2024: Στο 32,9% το ποσοστό συμμετοχής – Προδιαγράφεται μεγάλη αποχή

Νεμέα Κορινθίας: Πυρκαγιά σε ΧΥΤΑ

Ευρωεκλογές 2024 – Εσθονία: Αποδοκιμάζεται το κυβερνών κόμμα γιατί επέβαλε περικοπές στον δημόσιο τομέα