Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για την Attica Bank: Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε ο ΣYΡΙΖΑ με τις τράπεζες ήταν όταν έκλεισαν…

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Επι των ημερών μας δεν θα ακούσετε το «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» απάντησε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτόμενος για το μπαράζ των ανακοινώσεων από τον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με την Attica Bank.

Ο Μαρινάκης αναφέρθηκε στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας έτσι στην περίεργη σπουδή του κ. Κασσελάκη να καταγγείλει τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα πριν καν ανακοινωθεί η συγχώνευση.

«Ήταν καιρός να βγει ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του» είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την περίεργη σπουδή που έδειξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το μέλλον της τράπεζας Αττικής, «για μία συμφωνία που δεν έχει κλείσει και δεν έχει ανακοινωθεί και αυτό είναι άξιο αναφοράς», όπως παρατήρησε ο κ. Μαρινάκης.

«Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες ήταν όταν τις έκλεισε και φόρτωσε αργότερα με 200 δισ. ευρώ τους Έλληνες» υπενθύμισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν Attica Bank, ήταν ΣΥΡΙΖΑ Bank και τα χρέη των 80 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκαν προέρχονται από τους δικούς τους χειρισμούς»

Ποια είναι η πρόταση του κυρίου Κασσελάκη;

«Να μην ανησυχεί ο κ. Κασσελάκης από αυτή την κυβέρνηση δεν θα ακουστεί το «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες ούτε θα υπάρξει αγωνία των καταθετών» είπε ο Παύλος Μαρινάκης διαβεβαιώνοντας πως η συμφωνία που θα ανακοινωθεί θα είναι προς το συμφέρον του δημοσίου, των καταθετών, του τραπεζικού συστήματος και θα γίνει με όρους διαφάνειας.

«Δεν καταλαβαίνω ποια είναι είναι η αντιπρόταση του κ. Κασσελάκη; Να «σκάσουν» δυο τράπεζες;» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για «φθηνό λαϊκισμό».

Επιμένει ο Κασσελάκης

Εχοντας πλήρη άγνοια των τραπεζικών θεμάτων, αλλά κυρίως της ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Attica Bank, όπου στην ουσία αυτός την οδήγησε στη διάλυση, ο Στέφανος Κασσελάκη επιμένει να κρατά ψηλά το θέμα της εξυγίανσης της τράπεζας.

Και μάλιστα το κάνει χωρίς να μπορεί να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που τίθενται για το ποιο θα ήταν το μέλλον της Attica Bank αν δεν προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης και συγχώνευσης με την Παγκρήτια.

«O Γιάννης και ο Γιώργος είναι συνέταιροι σε εταιρεία στην Αττική. Ο Γιάννης βάζει σε τρεις δόσεις 800 ευρώ και ο Γιώργος σε δύο δόσεις 300 ευρώ. Τι ποσοστό έχει ο Γιάννης; Τι ποσοστό έχει ο Γιώργος;», αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Μέσω αυτής της αινιγματικής ανάρτησης, ο κ. Κασσελάκης δίνει συνέχεια στο ζήτημα των καταγγελιών του για τη συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες παρεμβάσεις του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκατομμυρίων ευρώ. Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατομμύρια, θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας! Ιδιωτικός τραπεζικός πυλώνας με επένδυση του Δημοσίου».

 

Διαβάστε επίσης

Attica Bank: Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ για την υπογραφή της συμφωνίας

Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητα η προστασία της εργαζόμενης μητέρας – Επεκτείνουμε την άδεια μητρότητας