Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μαρινάκης για πυρκαγιές: Οι ποινές δεν είναι πλέον εικονικές – Αυστηρότερες ακόμη και για τους εμπρησμούς εξ΄αμελείας

Παύλος Μαρινάκης

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Ημέρα μνήμης για τους 104 ανθρώπους που χάσαμε εκείνη την ημέρα στο Μάτι πριν 6 χρόνια», χαρκτήρισε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τη μαύρη επέτειο από την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η κατάσταση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ο κ. Μαρινάκης εστίασε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης την τελευταία πενταετία ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με κυριότερο τη θέσπιση του 112 για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Αυτό είναι και το ζητούμενο για ένα κράτος: να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα μαθήματα αυτά να τα μετατρέπει σε δράσεις. Νομίζω φαίνεται μια διαφορά από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, βέβαια οφείλουμε να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν χάσει την περιουσία τους και πολλώ δε μάλλον συγγενικό τους πρόσωπο», σχολίασε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε και στην αυστηριοποίηση του ποινικού κώδικα, με τις τιμωρίες πλέον να είναι βαρύτερες ακόμη και σε εμπρησμούς εξ αμελείας.

«Άλλωστε, από ένα σημείο και μετά όταν ξέρεις ότι υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δεν είναι και τόσο αμέλεια», όπως υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει και έκτιση ποινών, χωρίς αυτές να είναι πλέον «εικονικές».

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα επέμβασης στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για θέματα οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνονται οι νέοι γενικοί γραμματείς – Οι τελευταίες αλλαγές στην λίστα

Εφημερίες νοσοκομείων: Το φθινόπωρο οι πρώτες αλλαγές, το σχέδιο του Ά. Γεωργιάδη

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Διεργασίες στο παρά πέντε …για τις επιδοτήσεις- Ποια τιμολόγια συμφέρουν τώρα