Στην επισήμανση ότι οι φοροελαφρύνσεις θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ και ότι τα χθεσινά μέτρα ήταν έκτακτα και όχι προεκλογικά, προχώρησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον  ΣΚΑΪ  ο κ. Μαρινάκης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η κυβέρνηση επιστρέφει στους πολίτες τα λεφτά που βρίσκει. Χτες ανακοινώθηκαν τα κρίσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πλεόνασμα. Ο προϋπολογισμός του 2025 συντάχτηκε με βάση στοιχεία και δεδομένα. Μάθαμε χτες ως κυβέρνηση επίσημα πως αυτό τελικά στο οποίο υπολογίζαμε και κάναμε τον προϋπολογισμό, έχει έξτρα κάποια λεφτά».

1

«Τα τρία μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες έχουν τρία χαρακτηριστικά. Τα πρώτο είναι αναπτυξιακό. Δίνουμε τα μισά από αυτά τα λεφτά στην αναπτυξιακή πολιτική. Η δική μας πολιτική είναι, επειδή τα λεφτά δεν φυτρώνουν από κάπου πρέπει να δημιουργούνται οι συνθήκες στην οικονομία, για αυτό δίνουμε λεφτά στις επενδύσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και μειώνεται η ανεργία (…)

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των μέτρων είναι ότι υπάρχει μια συνέπεια. Το μέτρο για τα ενοίκια δίνει ακόμα ένα κίνητρο να δηλώνονται τα πραγματικά ενοίκια.

Το τρίτο χαρακτηριστικό των μέτρων είναι πως αρχίζει πλέον η λέξη αξιοπρέπεια και επανέρχεται σε αυτή τη χώρα. Γιατί πλέον θα ξέρει ένας συνταξιούχος, ένας ανασφάλιστος υπερήλικας, ένας συμπολίτης μας με αναπηρία, ένας συμπολίτης μας που ζει στο ενοίκιο, ότι με μόνιμα χαρακτηριστικά, χωρίς να έχει την αγωνία κάθε χρόνο, πως θα παίρνει ένα ποσό, το οποίο εγώ δεν λέω πως λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά έχει μια σημασία, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το μέτρο για τα ενοίκια αφορά 8 στους 10, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Και μακάρι να βρούμε τους τρόπους αυτό να αφορά και τους υπόλοιπους».

Για την οικονομική ενίσχυση, ο κ. Μαρινάκης είπε πως «αφορά περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους».

«Τα πλεονάσματα του Μητσοτάκη δεν είναι από υπερφορολόγηση»

Στη συνέχεια απαντώντας στα πυρά που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «φοροαφαίμαξη», ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Λέει η αντιπολίτευση ”μα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έλεγε τα αντίθετα”. Μα κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Τα πλεονάσματα του Μητσοτάκη δεν είναι από υπερφορολόγηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αυξήσει ούτε έναν φόρο. Τα πλεονάσματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από υπερφορολόγηση. Η κυβέρνηση έχει μειώσει ή καταργήσει 72 άμεσους και έμμεσους φόρους. 23 ΦΠΑ έχουν μειωθεί».

«Οι φοροελαφρύνσεις στο επίκεντρο των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ»

Όπως επισήμανε ο κ. Μαρινάκης: «Το επίκεντρο των ανακοινώσεων στην προσεχή ΔΕΘ θα είναι περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανθρώπους που είναι πάνω από τα εισοδηματικά κριτήρια των χτεσινών ανακοινώσεων. Γιατί στη ΔΕΘ και γιατί όχι χτες; Οι χτεσινές ανακοινώσεις ήταν αποτέλεσμα μιας έκτακτης είδησης, κάποιων επιπλέον χρημάτων και δεν ήταν ανακοινώσεις που αφορούσαν ένα ολόκληρο φορολογικό έτος, όπως είναι οι ανακοινώσεις της ΔΕΘ. Αυτό που λένε ότι ο Μητσοτάκης έλεγε άλλα και κάνει άλλα, είναι απολύτως ψευδές, γιατί ο Μητσοτάκης έβλεπε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κάνει υπερφορολόγηση και να βάζει φόρους και κάνει το αντίθετο, μειώνει φόρους. Τα πλεονάσματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Το πρώτο είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το δεύτερο είναι η ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Βατικανό το Σάββατο για τον τελευταίο αποχιρετισμό στον Πάπα

Στη βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα – Συρρέουν οι πιστοί – Έως την Παρασκευή το λαϊκό προσκύνημα (live)

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του μόνιμου επιδόματος των 250 ευρώ κάθε χρόνο