ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας», αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, όταν το θέμα ετέθη στην Βουλή και στον ΚΥΣΕΑ, δεν υπήρχε πουθενά το όνομα του μεσάζοντα.
«Η ελληνική νομοθεσία από το 2011 απαγορεύει μεσάζοντες, όπως και η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι, «Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας».
«Ο κ. Παπαδόπουλος μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Άμυνας», συμπλήρωσε.
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως υπάρχει μία έγκριση στον κ. Παπαδόπουλο για να διαπραγματευτεί.
«Διαπραγματεύεται όταν φτάνει η ώρα να πέσουν οι υπογραφές ενημερώνουν οι Σαουδάραβες ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση να υπογράψει τη συμφωνία», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.
Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι, «Υπάρχει έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να πάρετε τη γνώμη της ΕΥΠ».
«Έχουμε τον αρμόδιο Έλληνα, πρέσβη Πολυχρονίου, να ενημερώνει ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες για τη συμφωνία και δύο μεταφορείς, επίσημοι, του υπουργείου τους», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και διευκρινίζει πως, «Μας λένε ότι θέλουμε συμφωνία κράτος με κράτος».
«Άρα αυτή η συμφωνία που έχουμε δεν είναι διακρατική. Είναι μια συμφωνία που υπεγράφη με ένα μεσάζοντα τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας», συμπλήρωσε.
«Υπάρχουν μέρες και μετά τη Δευτέρα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πως «υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι παρότι φύγανε κακήν κακώς (σ.σ. οι Σαουδάραβες) μετά το υπουργείο το ίδιο να ανοίξει πίστωση ώστε να «πέσουν» τα λεφτά με Παπαδόπουλο, ντε και καλά. Ντε και καλά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης θέλει συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί τη θέλει; Εγώ κατέθεσα στη Βουλή δύο ενδεχόμενα. Ένα υπάρχει θέμα διαφθοράς που χάνει η Ελλάδα 66 εκατ. ευρώ, απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για να πάρει κάποια λεφτά ένας μεσάζον ή υπάρχει πολιτικό θέμα Υεμένης ή κάτι άλλο».
Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφώνησαν στην πώληση, αφού, όπως είπε ο στρατός, ενημέρωσε ότι δεν τα χρειάζεται.
Ο κ. Λοβέδος είπε αναφερόμενος στις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία: «Υπάρχει στη Βουλή η επιτροπή εξοπλιστικών. Όταν ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία και ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι».
Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής.
Παράλληλα, τόνισε: «Το ΚΥΣΕΑ παίρνει ομόφωνη απόφαση. Το Μάρτιο του 2017 αποφασίζεται να πωληθούν τα όπλα με βάση αυτή τη σύμβαση».
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «Οι άνθρωποι δεν συντονίζονται. Την απόφαση την έδωσε ο κ. Καμμένος στις 7 Νοεμβρίου απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ. Αυτό που κατέθεσα στη βουλή με την ένδειξη απόρρητο το κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος».
Τέλος αποκάλυψε ότι «τo 1999 ή το 2000 η ΕΛ.ΑΣ είχε αγοράσει υλικό από τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά το επέστρεψε ως άχρηστο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λέσβος: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από πρόσφυγες και αλληλέγγυους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη μάχη για τα εξοπλιστικά τη Δευτέρα στη Βουλή – Απολογείται η κυβέρνηση για τον Καμμένο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Αγαπηνός: «Στην Αρετή Σουβατζόγλου τα λεφτά από την πώληση των πλοίων του Βγενόπουλου»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το σαφάρι των 35 τρισ. – Γιατί οι επενδυτές δεν φοβούνται την Ελλάδα
- Πανικός στις Μαρίνες από τους ελέγχους σε θαλαμηγούς: Ανασφάλιστος ακόμη και ο πλοίαρχος σε πολυτελές σκάφος εφοπλιστή!
- Κερδισμένο το Airbnb στην Ελλάδα από την επιμήκυνση της σεζόν
- Novo Nordisk: Ο «βασιλιάς» στην αγορά της απώλειας βάρους χάνει το θρόνο του;