Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Λονδίνο: 100.000 διαδηλωτές ζήτησαν δημοψήφισμα για τους όρους του Brexit – «Πλήρες Brexit» θέλει ο Τζόνσον

economy

Περίπου 100.000 υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου ζητώντας από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να θέσει σε δημοψήφισμα τους όρους του Brexit.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους κεντρικούς οδικούς άξονες της βρετανικής πρωτεύουσας, κρατώντας βρετανικές, ιρλανδικές και ευρωπαϊκές σημαίες και πολύχρωμα πανό με τα οποία ζητούσαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η εκστρατεία «People’s Vote», που περιλαμβάνει αριθμό οργανώσεων που υποστηρίζουν την ΕΕ, έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθεί μια δημόσια ψηφοφορία «ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν μια απόφαση, η οποία θα επηρεάσει τη ζωή μας για γενιές θα κάνει καλύτερη ή χειρότερη τη χώρα».

Κανένα από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα δεν υποστηρίζει την πρόταση αυτή.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε του «πλήρους Brexit» προκρίνοντας το σενάριο μιας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, παρά τις προειδοποιήσεις που απευθύνουν πολλές μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται από την ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun, ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υποστηρίζει μια ρήξη με την ΕΕ, προειδοποιεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι είναι ανάγκη να αρνηθεί μια συμφωνία που θα άφηνε τη χώρα «μισή μέσα και μισή έξω» από την ΕΕ, «υποχρεωμένη να υπακούει στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Brexit: Η Airbus απειλεί να εγκαταλείψει τις επενδύσεις της στη Βρετανία αν δεν υπάρξει συμφωνία