ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η μεγάλη πρόκληση για τη μεγάλη δυσκολία να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο οικονομικής δραστηριότητας των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων μας. Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε σε μία νέα πραγματικότητα, ιδίως στη Μεσόγειο», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για τον Πρωτογενή Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την «Ωρα του Πρωθυπουργού».
Παράλληλα, ανακοίνωσε τη ρύθμιση 700 κόκκινων δανείων συνεταιρισμών και 21.000 αγροτών. «Σήμερα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση διάταξη που δίνει λύση σε 700 κόκκινα δάνεια συνεταιρισμών και 21.000 αγροτών. Δεν χαρίζουμε δάνεια, αλλά δίνουμε δυνατότητα γενναίες ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν και κουρέματα αλλά και δυνατότητα αναχρηματοδότησης στοιχείων που μπορεί να είναι βιώσιμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε, ακόμη:
«Και από τη δυνατότητά μας να μπορέσουμε να γίνουμε ανθεκτικότεροι, θα εξαρτηθεί τελικά αν η χώρα θα μπορέσει να βαδίσει σε αυτή τη νέα εποχή. Διαφορετικά θα επικρατήσει η ανασφάλεια των φυσικών καταστροφών.
Ενώ ο μοναδικός ως προς τα εν γένει συγκριτικά του πλεονεκτήματα, ο αγροδιατροφικός τομέας θα υποχωρεί μπροστά στον ανταγωνισμό των ξένων προϊόντων. Κάτι το οποίο θα συντηρούν προφανώς διαχρονικές εθνικές παθογένειες (…)».
Προχωρώντας στην απάντησή του σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επισήμανε:
«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι οι πρακτικές τις άκρατης χρηματοδότησης συνεταιρισμών στη λογική του “δανεικά και αγύριστα”, μάλλον επί δικών σας ημερών ξεκίνησε.
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε επί της αρχής στην βασική διάγνωση. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι λίγο υποκριτικό από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, να υποστηρίζει, όπως διαβάζω εδώ, στην ερώτησή σας, ότι η κυβέρνηση έχει τελείως ανύπαρκτες πολιτικές στον πρωτογενή τομέα, διότι τάχα σκοπός μας είναι να απαξιώσουμε τον αγροτικό κόσμο.
Ότι η Περιφέρεια σήμερα έχει εικόνα εγκατάλειψης. Όλα αυτά κύριε Ανδρουλάκη, δεν είναι παρά μηδενιστικά συνθήματα διαμαρτυρίας. Τα διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα (…)».
Απαντώντας στην κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη, είπε ότι είναι «μηδενιστικά συνθήματα διαμαρτυρίας τα περί εικόνας εγκατάλειψης της Περιφέρειας, τα διαψεύδει η πραγματικότητα».
«Με αυτά που λέτε, μπορείτε να μετακομίσετε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι οι πρακτικές της άκρατης χρηματοδότησης συνεταιρισμών στην λογική δανεικά και αγύριστα μάλλον στην εποχή του ΠΑΣΟΚ πηγαίνουν. Τάχα λέτε ότι εμείς θέλουμε να απαξιώσουμε τον αγροτικό κόσμο και η περιφέρεια σήμερα έχει εικόνα εγκατάλειψης και όλα αυτά είναι μηδενιστικά συνθήματα διαμαρτυρίας. Να θυμίσω ότι από αυτή την κυβέρνηση οι αγρότες φορολογούνται με συντελεστή 9% . Αυτή είναι η κυβέρνηση που έριξε το ΦΠΑ στα λιπάσματα και ζωοτροφές από το 13% στο 6% στα μηχανήματα από το 24% στο 13% και θα επανέλθω στο πλαίσιο στήριξης.
Αυτή είναι η κυβέρνηση που άκουσε τα αιτήματα των αγροτών όταν πέρυσι τέτοια εποχή βγήκαν στους δρόμους. Τους φώναξα στο Μέγαρο Μαξίμου και άκουσα τα αιτήματα τους. 2+1 αιτήματα είχαν τότε: την μονιμοποίηση της επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο και έγινε από αυτή την κυβέρνηση. Αν κατάλαβα καλά αυτό που είπατε είναι ο αγρότης να παίρνει το πετρέλαιο αφορολόγητο στην αντλία. Να αγοράζει δηλαδή όσο θέλει και αυτό είναι η συνταγή για εκτόξευση λαθρεμπορίου. Αυτό που ισχύει σήμερα έγινε σε συνεννόηση με τους παραγωγούς.
Το πρώτο αίτημα ικανοποιήθηκε. Το 2ο αίτημα ήταν βοήθεια στο κόστος ενέργειας και δρομολογήσαμε το πρόγραμμα ΔΕΗ ΓΑΙΑ και το πρόγραμμα αυτό επειδή είδαμε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση των αγροτών εντάξαμε όλους τους αγρότες με σταθερή τιμή 6ετίας. Τοι πρόγραμμα αυτό έχει εξασφαλισμένη ενέργεια . Αν εσείς έχετε κάποια μαγική λύση να δίνετε 5 λεπτά ή και τσάμπα το ρεύματα τότε μετακομίστε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να μην διαμαρτύρεστε όταν σας λέμε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «το 3ο αίτημα 100% αποζημίωση από φυσικές καταστροφές Ντανιελ. Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια αν ποτέ στο παρελθόν ο ΕΛΓΑ έδωσε με τέτοια ταχύτητα τις αποζημιώσεις. Πως λοιπόν ισχυρίζεστε ότι η κυβέρνηση έδειξε αδιαφορία για τους αγρότες. Πήγα στις Βρυξέλλες για εξασφάλιση κονδυλίων για την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας. Αυτό δείχνει αδιαφορία; Είπατε ότι δεν έγινε ενέργεια και την δημιουργία ταμείου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
Δεν γνωρίζετε ότι έχουμε εγγράψει αυξημένα κονδύλια κατά 600 εκατ. Ευρώ και χρηματοδοτείται από το τέλος ανθεκτικότητας. Πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα πρότεινε στο πλαίσιο αναθεωρημένης ΚΑΠ και σε κάθε παρουσία μου στο ευρωπαϊκό συμβούλιο μνημονεύω ότι η Ευρώπη δεν έχει κάνει αρκετά για την προσαρμογή των χωρών και του πρωτογενούς τομέα στις νέες συνθήκες κλιματικής αλλαγής. Εκεί που μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα με όρους άλλες εποχής εστιάζοντας πότε στις επιδοτήσεις ή έκτακτες ρυθμίσεις».
«Ο σκοπός μας πρέπει να είναι ένας και κοινός να αυξηθεί η παραγωγικότητα και προστιθέμενη αξία προϊόντων μας και αυτό πρέπει να γίνει σε πολλά επίπεδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε ότι «η καλλιέργεια γης και εκτροφή ζώων να προσφέρει καλό εισόδημα. Πρέπει να χτίσουμε οικονομία 3 σταθμών: από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της αγροτικής γης στην βιομηχανία τροφίμων και στην εξαγωγή προϊόντων. Αυτό που παλιά ονομάζαμε αγροτιά σήμερα πρέπει να γίνει παραγωγικός πυλώνας και ναι πρέπει να συνδέεται με τουρισμό και με τις εξαγωγές. Γίνονται προσπάθειες σε κεντρικό επίπεδο και από τους αγρότες».
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό, καθώς και ότι εφαρμόζει τακτικές ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στηλίτευσε
«Είπατε κάτι περί λαϊκισμού. Αύριο 25 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από την αρχή της ολέθριας περιπέτειας του λαϊκισμού στην χώρα μας της πρώτης φοράς Αριστερά αγκαλιά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Φοβάμαι ότι το μόνο που κάνετε είναι να επαναφέρετε τον λαϊκισμό με άλλο πρόσωπο. Επαναφέρετε μια σκοτεινή εποχή. Αυτή η συνταγή της καταστροφής δοκιμάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και είδαμε που οδήγησε. Γίνατε αξιωματική αντιπολίτευση από καραμπόλα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε πολιτική καραμπόλας.
Τα μισά σας στελέχη σχεδιάζουν συμμαχίες με ΣΥΡΙΖΑ Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου. Τα είπε ο κ. Γερουλάνος που σας βλέπω εδώ μπροστά αγαπημένους. Μιλήσατε για προοδευτικό μέτωπο. Περιήλθε ο αρχηγό σας σε κάποια αφασία. Βγήκε ο εκπρόσωπος και είπε για αυτόνομη πορεία. Μετά βγήκε ο Ανδρουλάκης και είπε για συνεργασία με άλλα κόμματα όχι κατ ανάγκη από τα αριστερά.
Τα άλλα κόμματα είναι συγκεκριμένα. Είπατε όχι την ΝΔ το καταλαβαίνω και εμείς λέμε όχι ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως λέμε αυτοδυναμία. Εσείς λέτε συνεργασία με άλλα κόμματα. Για να δούμε λοιπόν. Στην περίπτωση Γερουλάνου, ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και σου βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ. Στην άλλη περίπτωση ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει Βελόπουλος. Ε αυτό είναι κόμμα σούπερ μάρκετ. Πως καταφέρατε να μπλέξετε σε αυτή την συζήτηση; Δείχνει έως την μετάλλαξη σας σ κόμμα που δεν έχει προγραμματικό ρόλο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ασκώντας ακόμα μια φορά κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του.
«Αναφθήκατε στο πρόσωπο του τέως ΠτΒ και υποψηφίου ΠτΔ του κ. Κ Τασουλα. Είναι δικαίωμα σας να μην το ψηφίσετε δεν είναι όμως δικαίωμα σας ότι συναινετική προσωπικότητα προέρχεται μόνο από τον δικό σας χώρο. Όχι έχει και η δική μας παράταξη προσωπικότητες και ο κ. Τασουλας είναι ένα από αυτά και θα αποδειχθεί καλός πρόεδρος. Και εσείς το ξέρετε γιατί τον ψηφίσατε για πρόεδρο της Βουλής. Και τον ψηφίσατε όχι μόνο μια φορά. Μπορείς να τον ψηφίσεις μόνο μια φορά. Εγώ λέω ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ.
Έχω ψηφίσει Κωνσταντοπούλου και δεν θα το ξανά έκανα. Εσείς τον κ. Τασούλα τον ψηφίσατε 3 φορές. Κάνατε και μια μικρότητα. Ήταν πολύ μικρό αυτό που κάνατε και δεν το αγκάλιασε κανένα κόμμα να σχολιάσετε κάποιες αποφάσεις του ΠτΒ που είχαν και την δική σας έγκριση. Αυτή είναι η επιλογή σας. Μονοπώλεια στην συναίνεση δεν έχετε. Για την στήριξη στον Τάσο Γιαννίτση θα ήταν πολύ καλύτερο να του την είχατε δώσει 25 χρόνια πριν. Δεν θυμάμαι τι έλεγε η ναιολαια ΠΑΣΟΚ τότε για την μεταρρύθμιση Γιαννίτση.
Εσείς ήσασταν ηγετικό της στέλεχος τότε μήπως μπορείτε να μας θυμίσετε ; Μας είπατε ότι εργαλειοποιούμε τον θεσμό του ΠτΔ. Η μνήμη μου γύρισε στο 2009 όταν ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν ψηφίζω ΠτΔ για να ρίξει την τότε κυβέρνηση. Έχουμε μνήμη κ. Ανδρουλάκη γι αυτό απαιτείται λίγη προσοχή. Η Ελλάδα του 2025 χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.
Δεν είναι δική μας δουλειά να σας το υποδείξουμε. Θα είμαστε εδώ όμως και να σας θυμίζουμε το παρελθόν – δεν είναι πρώτο μου μέλημα – αλλά για να προτάξουμε Ελλάδα αυτοπεποίθησης και ευημερίας. Έχουμε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον , έχουμε τις διαφωνίες μας όμως αν μη τι άλλο οι πολίτες ξέρουν ότι η χώρα μας βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον».
Ν. Ανδρουλάκης: Η εγκατάλειψη γεννά ελλείψεις στα τρόφιμα που καλύπτονται με εισαγωγές
«Κύριε πρωθυπουργέ, στον έκτο χρόνο της διακυβέρνησής σας, έχετε αποτύχει πλήρως τόσο σε επίπεδο διαχείρισης όσο και στη χάραξη ενός μακρόπνοου Εθνικού Σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα. Τα χωριά μας έχουν γίνει χωριά-φαντάσματα καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι γερνούν και οι νέοι μας οδηγούνται στη μετανάστευση αναζητώντας ευκαιρίες και προοπτική για τη ζωή τους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, που κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για τον μαρασμό που υπάρχει στην ύπαιθρο. «Έχετε αποτύχει και αυτό το μαρτυρούν τα προβλήματα των αγροτών που μεγεθύνονται», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το κόστος παραγωγής αυξάνεται, ενώ υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων και στη λειτουργία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ επικρατεί χάος. Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί έρχονται σε αδιέξοδο, λόγω των χρεών, της αδυναμίας χρηματοδοτήσεων από το τραπεζικό σύστημα και των απειλών των fund για κατασχέσεις της γεωργικής γης.
Ειδική αναφορά έκανε στις ελληνοποιήσεις, το άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών από το χωράφι στο ράφι, την έλλειψη υποδομών και εργατών γης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία ενός Οραματικού Σχεδίου Εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα και προσαρμογής του στα δεδομένα του 21ου αιώνα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πώς τα μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό τομέα έχουν επίδραση στο δημογραφικό με τα χωριά να ερημώνουν, ο αγροτικός πληθυσμός να συρρικνώνεται, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις να μειώνονται δραστικά και σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το 2023, η Ελλάδα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης του μεγέθους της αγροτικής παραγωγής κατά 16%.
«Φτάσαμε στο σημείο να δαπανούμε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ τον χρόνο σε εισαγωγές τροφίμων, ενώ εισάγουμε ακόμη και προϊόντα στα οποία έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα: όπως ντομάτες από την Πολωνία και την Τουρκία. Σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκαν κατά 4 δισεκατομμύρια οι εισαγωγές», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, που έχουν όπως είπε αποτέλεσμα τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
«Ο αγροτικός κόσμος δεν είναι ο φτωχός συγγενής. Ο πρωτογενής τομέας και αξίζει και μπορεί καλύτερα. Εσείς που αυτοπροβάλλεστε ως μια κυβέρνηση που έχει σχέδιο και προσφέρει σταθερότητα, πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι σε 5 χρόνια έχετε αλλάξει 5 υπουργούς; Τι θυμούνται από το έργο τους οι αγρότες;», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είπε πως «χάος, ανικανότητα, πελατειακές εξυπηρετήσεις χαρακτηρίζουν επί της ουσίας το κυβερνητικό σας έργο τα τελευταία πεντέμισι χρόνια».
Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε ακόμη για ναρκοθέτηση στο ενεργειακό μέλλον της χώρας, «δίνοντάς τις ενεργειακές κοινότητες βορά στους ισχυρούς παίκτες της ενέργειας και σε ολιγάρχες ενώ δεν υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης των νερών».
«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ των αγροτών, με προτεραιότητα τους οργανισμούς άρδευσης, τις ομάδες παραγωγών, τα νησιά μας και τις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. Εσείς όμως τίποτα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 2024 εξελίχθηκε στη χειρότερη χρονιά πληρωμών από την εφαρμογή της ΚΑΠ στη χώρα μας και η μεγάλη εικόνα είναι πως ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε στη χώρα μας σχεδόν την ίδια χρηματοδότηση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο για την ΚΑΠ, η κυβέρνησή απέτυχε να τη διαχειριστεί σωστά.
Χαρακτήρισε αποκορύφωμα της αποτυχίας της κυβέρνησης, εδώ και έξι χρόνια, τη διαχειριστική κρίση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγώντας τον σε ευρωπαϊκή επιτήρηση και με καταλογισμένο πρόστιμο 283 εκατομμυρίων ευρώ.
«Κ. Πρωθυπουργέ σας κάλεσα στον προϋπολογισμό, από το βήμα αυτό, να δώσετε απαντήσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ. Το αρνηθήκατε. Σήμερα περιμένω καθαρές απαντήσεις: Γιατί τέθηκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία; Γιατί έχει αλλάξει 5 φορές διοίκηση;
Γιατί επιβλήθηκε το τεράστιο αυτό πρόστιμο; Γιατί απέτυχε στον τομέα των πληρωμών;», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και ισχυρίστηκε πώς «απόδειξη των αδιαφανών πρακτικών και της κακοδιαχείρισης, είναι και η παραίτηση του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που στην επιστολή παραίτησης του, ο άνθρωπος αυτός που ήταν δική σας επιλογή μιλά για όργιο απευθείας αναθέσεων. Τι έχετε να πει για όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη; Ζητάμε εδώ και τώρα πειστικές απαντήσεις για το όργιο κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας».
Οξεία ήταν η κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το υπέρογκο, όπως είπε, κόστος παραγωγής όπου, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ «αυξήθηκαν:
Τα Αναλώσιμα: +30,1%
Η Ενέργεια και λιπαντικά: +32,9%
Τα Λιπάσματα: + 47,4%
Οι Ζωοτροφές: +34,7%»
Ανέπτυξε το εναλλακτικό σχέδιο μείωσης του κόστους παραγωγής που έχει εκπονήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται:
Διασφάλιση της προστασίας της αγροτικής γης από κατασχέσεις.
Με παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε εκείνους που αποδεδειγμένα δοκιμάστηκαν από την κρίση ή υπέστησαν καταστροφές, για την εξασφάλιση της παραμονής τους στο επάγγελμα.
Με θέσπιση του αφορολόγητου, ακατάσχετου και ανεκχώρητου των ενισχύσεων.
«Ο πρωτογενής τομέας για εμάς δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά κεντρικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημογραφική αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας. Αυτόν τον εθνικό στόχο είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη δευτερολογία του, έδωσε έμφαση στο θέμα του ΠτΔ και των Τεμπων.
«Μας μιλήσατε λες και γίνατε χθες πρωθυπουργός» ανέφερε στη δευτερολογία του ο κ. Ανδρουλάκης.
«Ούτε ο Ανδρέου Παπανδρέου είμαι και εσείς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ούτε είμαι ο Κώστας Σημίτης και εσείς ο Κώστας Καραμανλής για να μου λέτε όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του κ. Τασούλα δείχνει έλλειψη σταθερότητας.
«Αλλά λέτε και άλλα κάνετε. Είπατε ότι αναθεωρείτε το Σύνταγμα για να μην οδηγούμαστε σε εκλογές αλλά το πνεύμα του Συντάγματος μένει. Είστε τόσο σταθερός που τελικά προτείνατε πρόσωπο από το κομματικό σας στρατόπεδο σπάζοντας παράδοση δεκαετιών», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών και τις υποκλοπές, λέγοντας ότι υπάρχει συγκάλυψη. «Όσα γίνονται είναι τραγικά και ο κόσμος θέλει δικαίωση. Ο πολιτικός κόσμος έχει υποχρέωση να το στηρίξει αυτό το αίτημα σεβόμενος αρχές και αξίες. Να πιστέψει ο κόσμος ότι η πολιτική είναι αρχές και όχι παιχνίδι παρασκηνίου», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φάμελλος για συνάντηση με ΕΕΤ: Θα καταθέσουμε προτάσεις για ισχυρές τράπεζες που να συνοδεύονται και από μία ισχυρή κοινωνία
- Ντόναλντ Τραμπ: Θα ήθελα πολύ να δω τον Καναδά να είναι η 51η πολιτεία
- ΗΠΑ: Έρχεται κι άλλο διάταγμα – Ο πρόεδρος Τραμπ απειλεί να καταργήσει τη FEMA
- ΗΠΑ-Δανία: Τα βρήκαν.. προς το παρόν για την Γροιλανδία – Θα συζητηθεί μελλοντικά