• Πολιτική

    Τραμπ: Δεν υπήρξε καμία απώλεια από την επίθεση του Ιράν – Προανήγγειλε νέες κυρώσεις και μεγαλύτερη εμπλοκή του NATO

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Καμία απώλεια δεν κατέγραψαν οι Αμερικανικές Δυνάμεις από την επίθεση του Ιράν κατά των βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά το διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σύστημα προειδοποίησης των αμερικανικών δυνάμεων και την ετοιμότητα του προσωπικού που επέτρεψε το χτύπημα του Ιράν να μην έχει κανένα σημαντικό αποτέλεσμα, ούτε σε ανθρώπινες ζωές ούτε σε ζημιές. «Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί», πρόσθεσε.

    Επανέλαβε την άποψή του πως ο θάνατος του Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν σωστή κίνηση καθώς ετοίμαζε νέες επιθέσεις κατά στόχων στην περιοχή. «Την περασμένη εβδομάδα εξουδετερώσαμε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου», ανέφερε. «Θα έπρεπε να εξοντωθεί εδώ και καιρό», είπε για τον Σουλεϊμανί, λέγοντας ότι σχεδίαζε επιθέσεις κατά Αμερικανών και ότι ευθύνεται για τις ζωές πολλών Αμερικανών.

    Παράλληλα, ανέφερε πως όσο είναι πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι η χώρα μεγάλη οικονομική βοήθεια στο Ιράν που αντί για ευχαριστώ, ευχόταν τον θάνατο των ΗΠΑ. Μάλιστα  ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγγειλε νέες ισχυρές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χρησιμοποιούσαν τη στρατιωτική τους ισχύ, η οικονομική τους δύναμη είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας», ανέφερε.

    «Θα ζητήσω από το NATO να εμπλακεί περισσότερο στη Μέση Ανατολή», ανέφερε επίσης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι παγκόσμιες δυνάμεις μπορεί να εργαστούν για μια νέα συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά όπλα και πως πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο και ενωτικό μήνυμα στην Τεχεράνη, ανέφερε ο Τραμπ.

    Η Ευρώπη, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες πρέπει να αποχωρήσουν από την ιρανική πυρηνική συμφωνία, τόνισε.

    «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ασπαστούν την ειρήνη με όλους που την επιδιώκουν», σημείωσε, συμπληρώνοτνας ότι το Ιράν πρέπει να συνεργαστεί με κοινές προτεραιότητες όπως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.



    ΣΧΟΛΙΑ