Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΣΕΒ: Απαιτείται η συνεισφορά των επιχειρήσεων σε 5 πεδία

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Με το μήνυμα: «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ανοιχτή εκδήλωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Γκι Φερχόφσταντ, Πρόεδρος του European Movement International, πρώην Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου.

Θα μιλήσουν επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Την εκδήλωση τιμά με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Η οικονομία καταγράφει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και έχουμε κλείσει το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την Ευρώπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίες.

Τώρα είναι η ώρα για ένα νέο σύμφωνο δράσης μεταξύ της Πολιτείας και των παραγωγικών φορέων για να απλωθεί η πρόοδος σε όλη τη χώρα» σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης αφορούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για μείωση φόρων γίνονται πραγματικότητα. ότι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν υποχωρήσει κατά 5,5% και ότι το economist κατατάσσει την Ελλάδα στην 34 θέση για τις προοπτικές.

Ανέφερε επίσης ότι «Η σιγουριά της ομαλότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα βήματα μπροστά γιατί επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να επενδύουν με ασφάλεια».

Έχουν απορροφηθεί 28 δις από τα 36 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή μια πολύ σημαντική πολιτική σταθερότητα.

Μπροστά μας έχουμε ακόμα πολλές προκλήσεις, δεν γίναμε παράδεισος και σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να απαντήσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως στο επόμενο έκτακτο άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα συζητηθεί η έκθεση Ντράγκι και υπογράμμισε ότι πιστεύει «όσο λίγοι στην ελεύθερη οικονομία».

Ανέφερε ότι απαιτείται «η συνεισφορά των επιχειρήσεων σε 5 πεδία, έρευνα καινοτομία, εξωστρέφεια, εργασιακές σχέσεις με συμμετοχή στα κέρδη και επανακατάρτιση εργαζομένων».

Προέτρεψε «Να επενδύσετε στο ανθρώπινο δυναμικό, να μειώσετε το κόστος παραγωγής».

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός είπε ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών σημείωσε ο πρωθυπουργός καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ζήτησε επίσης πίστη στον ανταγωνισμό από τις επιχειρήσεις και προσανατολισμό της εταιρικής ευθύνης σε κοινωνικές ανάγκες.

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού:

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού αντιπολίτευσης, υπουργών και βουλευτών πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

«Είμαστε έτοιμοι για ένα κόσμο που μπορεί να έρθει αν εκλεγεί ο Τραμπ;» Αναρωτήθηκε ο Γκι Φερχόφσταντ καλεσμένος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σεβ, τονίζοντας τις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη.

Αναφέρθηκε στα σημαντικά συμπεράσματα των εκθέσεων Λεφτά και Ντράγκι και είπε οτι πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο για να προετοιμαστεί γρήγορα η Ευρώπη για το δύσκολο κόσμο του 21ου αιώνα.

«Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αν επανεκλεγεί ο Τραμπ» είπε, δίνοντας έμφαση στους σημαντικού γεωπολιτικούς κινδύνους.

Υπογράμμισε την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα γιατί σήμερα, όπως είπε οι 27 χώρες της Ευρώπης, ξοδεύουν τριπλάσια από Ρωσία και δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ουκρανία .

Στην τεχνολογία, όπως είπε, η Ευρώπη είναι πολύ πίσω από Αμέρικη, και την Ασία και οι ευρωπαϊκές εταιρείες για να αναπτυχθούν πηγαίνουν στις ΗΠΑ, τόνισε καθώς η αγορά στην Ευρώπη δεν είναι ενιαία. Για μια εταιρεία σαν το Spotify χρειαζεται συμφωνίες με 100 τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, 27 άδειες στις 27 χώρες , και ενώ η Ευρώπη δεν έχει ενιαία αγορά για να σηκώσει κεφάλαια.
Μικρή Κομισιον,

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Στη Ντόχα, την Κυριακή, ο αρχηγός της Μοσάντ για συνομιλίες για την απελευθέρωση των ομήρων

Βεργίνα VS Heineken: H ελληνική εταιρεία κέρδισε μια δικαστική μάχη κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Παπουτσάνης: Στις 11 Νοεμβρίου η αποκοπή καθαρού προμερίσματος €0,0285/μετοχή