• Πολιτική

    Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Αισιοδοξούμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαλαρώνουμε, είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει και σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εν όψει και της αυστηροποίησης των μέτρων που θα ανακοινωθούν λόγω Πάσχα.

    Η απήχηση των μέτρων έχει φέρει εκτίναξη της δημοφιλίας τόσο της κυβέρνησης όσο και του πρωθυπουργού, γεγονός που έχει ανοίξει την συζήτηση για σενάρια πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει το ευρύ προβάδισμά της και ταυτόχρονα να «κάψει» και την απλή αναλογική.

    Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτει τα σενάρια αυτά τονίζοντας ότι πρώτιστο μέλημά της είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ώστε η ελληνική οικονομία την επόμενη ημέρα να στέκεται στα πόδια της.

    Εν τω μεταξύ, η κοινωνία βρίσκεται εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου κύματος περιορισμού στις μετακινήσεις, με την προσοχή του κυβερνητικού επιτελείου να εστιάζει στο Πάσχα.

    Οι τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του είναι συνεχείς, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες των νέων μέτρων.

    «Η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται αφορά στους ασυνεπείς, όχι στους συνεπείς. Τους συνεπείς δεν θα τους θίξει σε τίποτα. Άρα, ο περιορισμός θα έχει να κάνει με δύο πράγματα: Πρώτον, με τον αριθμό των επιτρεπόμενων μετακινήσεων. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε και θα αποφασιστεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Και δεύτερον, με το ενδεχόμενο ενός χρονικού περιορισμού στις εξόδους, δηλαδή να μη λέει κανείς ότι πάει για σωματική άσκηση και να είναι όλη την ημέρα έξω από το σπίτι. Γιατί πρέπει να μείνουμε στο σπίτι» είχε δηλώσει ο κ. Πέτσας.



    ΣΧΟΛΙΑ