ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η κυβέρνηση έχει δείξει μια προνοητικότητα που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια» απάντησε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, στα πυρά που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαχείριση του χθεσινού χιονιά.
«Είναι εντελώς διαφορετικό το μοντέλο αντίληψης και διοίκησης μιας κρίσης. Κάνουμε τις διορθώσεις, όπου χρειάζεται, βλέπουμε τα λάθη και συνεχίζουμε προκειμένου να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος, που έσπευσε να υπενθυμίσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την αντίδραση της δικής του κυβέρνησης σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έστω και αν δεν ήταν εξίσου σοβαρές, όπως αυτές της πανδημίας και της χθεσινής κακοκαιρίας.
Ο Θοδωρής Λιβάνιος απάντησε στην κριτική για το προληπτικό κλείσιμο της εθνικής οδού και τις επικρίσεις ότι αυτό διευκολύνει τους παραχωρησιούχους.
«Στις 22 Δεκεμβρίου 2017, επί κυβέρνησης πρώτης φοράς Αριστεράς, με ένα χιόνι -να ήταν 15%, να ήταν το 20%, να ήταν το 30%, να ήταν το 40% αυτού που είχαμε χθες- από τις δύο μεσημέρι, ξεκινώντας τα προβλήματα στο 126ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας, στις πέντε και δέκα άρχισε να γίνεται το πρόβλημα πιο έντονο, στις έξι και μισή αρχίζει και κλείνει η κυκλοφορία και μπλοκάρουν μέσα αυτοκίνητα και ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένα αυτοκίνητα.
Το δε αποκορύφωμα είναι ότι μια άλλη κυβέρνηση, στις 8 Ιανουαρίου 2019, μάλλον δεν πρέπει να ήταν η ίδια κυβέρνηση με αυτή του κ. Τσίπρα, και ο τότε υπουργός εμφανιζόταν και έκλεινε την εθνική οδό από τη γέφυρα Καλυφτάκη, πάλι για λόγους πρόληψης, αφού είχαν αρχίσει οι εγκλωβισμοί», είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και πρόσθεσε:
«Έχουμε το εξής παράδοξο: δρα η κυβέρνηση προληπτικά; Μας λέτε “γιατί το κάνετε;”. Θα έπρεπε δηλαδή να έμενε ανοιχτός ο δρόμος, να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, να μείνουν άνθρωποι μέσα, ώστε να έρθουν μετά οι ίδιοι που σήμερα λένε “γιατί κλείσατε το δρόμο”, να λένε μετά “γιατί δεν τον κλείσατε” και “γιατί αφήσατε τον κόσμο να παγώσει”.
Είναι οι ίδιοι που σε όποιο προληπτικό μέτρο παίρνουμε μας λένε γιατί το παίρνουμε. Το ίδιο κάνατε και με την εστίαση. Κορυφαίοι βουλευτές του κ. Τσίπρα μας έλεγαν γιατί να κλείσουμε την εστίαση και ότι θα καταστραφεί ο κόσμος. Και μετά από δύο μέρες οι ίδιοι άνθρωποι εγκαλούσαν την κυβέρνηση, γιατί δεν έκλεισε η εστίαση και ότι έγινε έκρηξη των κρουσμάτων. Είναι πολύ εύκολο να λες σε όλα όχι».
«Ουδέποτε έχει πει κανείς είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι» είπε, προσθέτοντας ότι «παρεμπιπτόντως ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κατεβαίνει με τα πόδια από το σπίτι στην Ηρώδου Αττικού. Ο κ. Τσίπρας, από ό,τι θυμάμαι, δεν το είχε κάνει. Κάτι κλούβες ήταν εκεί και μπλοκάρανε την κίνηση» και συμπλήρωσε:
«Είπαμε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Ο κόσμος έπρεπε, ειδικά χθες, να βρίσκεται στο σπίτι. Γι’ αυτό αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί. Η κυβέρνηση έχει δείξει μια προνοητικότητα που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια. Για να μην υπενθυμίσω την ιστορία της 23ης Ιουλίου του 2018 που η προνοητικότητα της κυβέρνησης ήταν να κάνει σύσκεψη με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, λέγοντας τι ώρα θα πετάξει το αεροπλάνο, όταν σβήσει η φωτιά».
«Είναι εντελώς διαφορετικό το μοντέλο αντίληψης και διοίκησης μιας κρίσης. Κάνουμε τις διορθώσεις όπου χρειάζεται, βλέπουμε τα λάθη και συνεχίζουμε προκειμένου να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες», είπε ο κ. Λιβάνιος.
Η δημόσια τηλεόραση
Ο υφυπουργός απάντησε και στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη δημόσια τηλεόραση.
«Οφείλω να συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα ότι αυτά που γίνονται στην ΕΡΤ, όντως δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν έχουν ξαναγίνει για τον απλό λόγο διότι για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά, έχει νέο ανανεωμένο πρόγραμμα, έχει ένα δελτίο ειδήσεων το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να το δεις και έχει βάλει στην άκρη λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος», είπε ειδικότερα ο Θοδωρής Λιβάνιος και αναφέρθηκε σε αυτά που γίνονταν στην ΕΡΤ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η σημερινή ΕΡΤ έπαιξε το θέμα με τρόπο που κρίθηκε από την ίδια κατάλληλος», είπε για τα τεκταινόμενα στην Ικαρία, για να προσθέσει όμως ότι υπήρχε πριν από δύο, τρία χρόνια μια ΕΡΤ για την οποία δεν ήταν θέμα οι φωτογραφίες με τις διακοπές του κ. Τσίπρα, δέκα ημέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι, αν και επί τρεις ημέρες ήταν θέμα με το οποίο ασχολούνταν όλη η Ελλάδα.
«Είχαμε μια ΕΡΤ, στην οποία κεντρικός παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής έδινε εντολές σε συμπαρουσιαστές ότι θα μιλάνε οι υπουργοί όση ώρα θέλουν, και “μην τολμήσετε να τους διακόψετε”. Είχαμε μια ΕΡΤ με εκπομπές που παραμονές εκλογών έβγαζαν σατυρικά σποτ, με τις καταστροφές που θα έρχονταν, εάν κέρδιζε το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχαμε μια ΕΡΤ με συγκυβέρνηση και συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές για το τι θα παίζει, τι δεν θα παίζει και πόση ώρα θα παίζει. Αυτά είχαμε», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος και πρόσθεσε:
«Αυτή ήταν η ΕΡΤ τότε. Μια τηλεόραση που όχι μεγέθυνε τις παθογένειες αλλά τις έκανε και πιο εμφανείς. Και πέσανε και όλοι στον πειρασμό, της πρώτης φοράς Αριστεράς, να ελέγξουν τα Μέσα. Και προσπάθησαν να τα ελέγξουν και με τον διαγωνισμό, τον περιβόητο διαγωνισμό του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, με τις 4 άδειες, οι οποίες έγιναν 6 άδειες, μετά έγιναν 7 άδειες, με τα βοσκοτόπια, με όλο αυτό. Έρχεται η ώρα και για τα βοσκοτόπια όμως…».
Αναφορικά με τις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη λειτουργία του επιτελικού κράτους, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες που είχε ο κ. Τσίπρας. «Να του υπενθυμίσω ότι τον Ιανουάριο του 2015 που είχε ορκιστεί πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η ΕΡΤ υπαγόταν στον ίδιο και την κράτησε. Ο πρώτος υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του ήταν ο Νίκος Παππάς και είχε την εποπτεία της ΕΡΤ. ‘Αρα, στον πρωθυπουργό υπαγόταν η ΕΡΤ αλλά το έχει ξεχάσει αυτό», είπε ο Θ. Λιβάνιος.
Διαβάστε ακόμη:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση