ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ανοίγει το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας, επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τονίζει την αλληλεγγύη της Γερμανίας στην Ελλάδα ως προς την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και την αμφισβήτηση κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως στο οικονομικό πεδίο «έγιναν πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και η οικονομική εξέλιξη δείχνει ότι οι αυτές οι προσπάθειες ήταν επιτυχημένες. Για την Ελλάδα αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο αυτήν την εβδομάδα με τον τερματισμό της ενισχυμένης εποπτείας των ελληνικών δημοσιονομικών από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Εξηγεί ωστόσο πως η Ελλάδα δεν έχει τελειώσει με τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων, αφού το ύψος του χρέους είναι πολύ μεγάλο, «στο σκέλος της οικονομικής ανάπτυξης υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ενίσχυσης, αλλά η κατεύθυνση είναι σωστή και χρήζει μεγάλου σεβασμού», προσθέτει.
Σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ, δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για ένα νέο πρόγραμμα της ΕΕ τύπου NextGenerationΕU για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. «Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πληθωρισμού υπεύθυνες είναι οι εθνικές κυβερνήσεις και τα κράτη-μέλη. Στην Αθήνα άκουσα ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται στο θέμα αυτό με ολοκληρωμένο σχεδιασμό», ανέφερε.
Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Λίντνερ σημείωσε πως «κανείς δεν επιτρέπεται να θέτει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, χωρίς να υπάρχει σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Γερμανίας».
«Συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε επαφές συνομιλιών και μία διπλωματική συμφωνία», τόνισε για να προσθέσει πως αυτό προϋποθέτει ότι «η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία γίνονται σεβαστές. Μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι δυνατή μία συμφωνία».
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης σε ΓΓ OPEC: Αναγκαία η διασφάλιση της ενεργειακής τροφοδοσίας της ΕΕ σε προσιτές τιμές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζερόμ Πάουελ: Δύσκολη απόφαση η σημερινή μείωση επιτοκίων – Θα είμαστε πιο προσεκτικοί πλέον
- Βουλγαρία; Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε θεση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ
- Κύπρος: Εντάχθηκε στην λίστα των ΗΠΑ για συμμετοχή σε προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης
- Βούλιαζει η Wall Street μετά τις ανανεωμένες προβλέψεις της FED