• Πολιτική

    Λευτέρης Αυγενάκης: Το χρονικό της διαγραφής του πρώην υπουργού: Ο εξαγριωμένος Μητσοτάκης και το τηλεφώνημα

    • Γιώργος Σιαδήμας

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Λευτέρης Αυγενάκης


    Η χειροδικία του Λευτέρη Αυγενάκη όπως φαίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο  σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όχι μόνο έφερε τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και δεκαπενθήμερο αποκλεισμό από τις εργασίες της Βουλής, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να εμπλακεί και η δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα μετά από τις καταγγελίες για επίθεση στο αεροδρόμιο το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

    Το πρωί της Τετάρτης χτύπησε συναγερμός στο Μαξίμου για το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε μόλις επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου από το αμαξοστάσιο στο Ρέντη οπου είχε επισκεφθεί λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης και ζήτησε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με τον ίδιο να είναι εξαγριωμένος με την συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Μάλιστα όπως ενημερώνεται το mononews από την προηγούμενη μέρα και την ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες των αεροδρομίων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης είχε συνομιλήσει με τον Λευτέρη Αυγενάκη για να δει εάν ο ίδιος εμπλέκεται σε φαινόμενα χειροδικίας και τι ακριβώς ισχύει.

    Με το βίντεο – ντοκουμέντο από τα ξημερώματα της Τετάρτης όμως να κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν αφού ήταν πλέον σαφές τι είχε συμβεί.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης που ήταν στο Ηράκλειο της Κρήτης πήρε το πρώτο αεροπλάνο και επέστρεψε στην Αθήνα και από εκεί κατευθύνθηκε αμέσως στη Βουλή.

    Αρχικά νωρίς το μεσημέρι είχε δεκαπεντάλεπτο τετ α τετ με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και μετά τα είπε για σαράντα λεπτά με τον Κώστα Τασούλα όπου όπως φαίνεται δεν τους έπεισε με τον πρόεδρο την Βουλής μάλιστα να τον ενημερώνει ότι θα γίνει μομφή στο πρόσωπο του.

    Η αλαζονεία

    Στο ενδιάμεσο ο Κυριάκης Μητσοτάκης με την επιστροφή του στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από τη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Υγείας παρέπεμψε το βουλευτή στην επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ζητώντας τη διαγραφή του.

    Ο πρωθυπουργός δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχτεί φαινόμενα αλαζονείας ακόμα και αν πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει συνεργαστεί μαζί του αφού ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει διατελέσει και γραμματέας της ΝΔ. Με τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν τους πολίτες.

    Αλλωστε ο Παύλος Μαρινάκης από νωρίς το πρωί είχε σώσει το στίγμα επισημαίνοντας ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

    Πέρα από αυτό σε μια ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να επικοινωνήσει την παρουσία του στο αμαξοστάσιο και την σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας δείχνοντας στην πράξη ότι η κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος της στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών οι πράξεις του Λευτέρη Αυγενάκη σκέπασαν τις πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξίμου.

    Με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μάλιστα να τρέχει με ανακοίνωση του πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ και τον διαγράψει να τονίζει πως θα κρατήσει την κοινοβουλευτική έδρα σε μια προσπάθεια να προλάβει καταστάσεις. Μια κίνηση που δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις αφού φάνηκε πως η μόνη του έννοια ήταν η έδρα στο νόμο Ηρακλείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε ο πρώην υπουργός στον 22χρονο υπάλληλο που τον μήνυσε
    ΝΔ: Ανακοινώθηκε και επίσημα η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ του κόμματος
    Λευτέρης Αυγενάκης: Μήνυση σε βάρος του υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου
     



    ΣΧΟΛΙΑ