• Πολιτική

    Λατινοπούλου: Τι απαντά για την φιλοτουρκική στάση του Όρμπαν- «Η Ευρωομάδα είναι της Λεπέν»

    • NewsRoom
    Αφροδίτη Λατινοπούλου

    Αφροδίτη Λατινοπούλου


    Η Αφροδίτη Λατινοπούλου Πρόεδρος και ευρωβουλευτής της Φωνής Λογικής απάντησε με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους επικριτές της επιλογής της να βρίσκεται στην ευρωομάδα που ίδρυσε ο Βίκτορ Όρμπαν, Πατριώτες για την Ευρώπη.

    Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν ο Ούγγρος Πρωθυπουργός συμμετείχε στην σύνοδο του οργανισμού Τουρκογενών κρατών, που πάγια στηρίζει την αναγνώριση του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου.

    Στο βίντεο με υπότιτλο «3 αλήθειες για τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναλύει τους λόγους που σύμφωνα με την ίδια δείχνουν πως οι Πατριώτες για την Ευρώπη όπως λέει «δεν είναι του Όρμπαν». Ως πρώτο λόγο αναφέρει την Προεδρία της Ευρωομάδας που κατέχει ο τέως υποψήφιος του κόμματος Λεπέν, Εθνική Συσπείρωση, για  Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζορντάν Μπαρντελά. Δεύτερον «Η διοίκηση είναι κατά πλειοψηφία της Λεπέν» και τρίτον η Λεπέν έχει περισσότερους ευρωβουλευτές από τον Όρμπαν.»

    Η κ. Λατινοπούλου κλίνει το βίντεο καυστικά λέγοντας «Για όσους ψάχνουν για φιλότουρκους καλύτερα να ψάξουνε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα ή στο ECR(κόμμα Μελόνι).»

    Πάντως νέες αντιδράσεις για την επιλογή της κυρίας Λατινοπούλου να ενταχθεί στους Πατριώτες για την Ευρώπη προκαλεί η χορήγηση από την Ουγγαρία δανείου 500 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία και η ανακοίνωση του Χριστιάν Μιτσκόσκι ότι οι δυο χώρες θα συνάψουν ειδική οικονομική σχέση.

    Το Βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Τη διαγραφή Σπίρτζη ζητούν από τον Κασσελάκη 70 μέλη

    Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα ανόδου με βοήθεια από ΗΠΑ – Στο +0,71% ο CAC 40

    Γαλλία: Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη πυραύλων βεληνεκούς άνω των 500 χλμ.



    ΣΧΟΛΙΑ