Έντονη συνέχεια η αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα – Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από τα σχόλια που έκαναν κυβερνητικές πηγές για το άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών και τις επισημάνσεις τους ότι είναι υποκριτικό να μιλά ο πρώην πρωθυπουργός για αλήθεια και δικαιοσύνη όταν επί των ημερών του λειτουργούσε «παραϋπουργείο Δικαιοσύνης».

«Οι συμβουλές των «κυβερνητικών πηγών» επιστρέφονται στον αποστολέα τους, που για μια ακόμη φορά στο υπουργικό συμβούλιο, αντί να επιλέξει τη συγγνώμη επέλεξε τη συκοφαντία και την κινδυνολογία» επεσήμαναν κύκλοι από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφερόμενοι στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν επίσης: «Φαίνεται ξεχνά ότι πρώτα από όλα λογοδοτεί απέναντι στις οικογένειες των 57 θυμάτων. Είναι ο δικός τους αγώνας για δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών που εμπνέει την κοινωνία και κινητοποιεί τους πολίτες και καλό είναι να σταματήσει να τον συκοφαντεί βαφτίζοντάς τον «διχασμό» και «εκτροπή».

1

Άλλωστε ούτε η χώρα, ούτε ο λαός έχουν «πληρώσει ακριβά» τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις. Εάν πληρώνουμε κάτι είναι ότι αυτό το αίτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας θα παραμείνει ανεκπλήρωτο όσο τις τύχες του τόπου διαχειρίζεται ένα πολιτικό κατεστημένο που αφού μας χρεοκόπησε μια φορά οικονομικά, τώρα μας χρεοκοπεί και ηθικά, ευτελίζοντας κάθε έννοια δικαίου».

Κυβερνητικές πηγές: Κύριε Τσίπρα, «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και ταυτόχρονα προκλητικό για όλους, να ακούμε τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για δικαιοσύνη και αλήθεια, όταν επί πρωθυπουργίας του λειτουργούσε ‘παραϋπουργείο Δικαιοσύνης’», σημείωσαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των συντακτών, με αφορμή την συμπλήρωση των δύο ετών από την τραγωδία στα Τέμπη και το επικείμενο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

«Στη δημοκρατία μας κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να λέει την άποψή του. Όμως είναι τουλάχιστον υποκριτικό και ταυτόχρονα προκλητικό για όλους, να ακούμε τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για δικαιοσύνη και αλήθεια, όταν επί πρωθυπουργίας του λειτουργούσε ‘παραϋπουργείο Δικαιοσύνης’, όπως έχει δημοσίως παραδεχθεί ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, και όταν δύο υπουργοί της κυβέρνησής του έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα για παράβαση καθήκοντος και για παρεμβάσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Επιτέλους κύριε Τσίπρα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι για τη δική σας περίπτωση ταιριάζει το ρητό: ‘κρείττον του λαλείν το σιγάν’», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Αλέξης Τσίπρας: Η δικαιοσύνη δεν είναι “αποσταθεροποίηση”

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση μέσω του άρθρου του ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “η δικαιοσύνη δεν είναι ‘αποσταθεροποίηση’ και ότι “η αποσταθεροποίηση φέρει την υπογραφή του κυρίου Μητσοτάκη“.

“Αυτό που εκπροσωπούν οι αντιδράσεις, οι καταγγελίες, οι διαδηλώσεις, το τεράστιο λαϊκό κίνημα των τελευταίων εβδομάδων είναι το ακριβώς αντίθετο της αποσταθεροποίησης. Είναι ένα πανίσχυρο λαϊκό αίτημα δικαιοσύνης, δημοκρατίας και εν τέλει δημοκρατικής σταθερότητας” επισημαίνει συγκεκριμένα.

“Ένα τεράστιο και αποφασιστικό ΩΣ ΕΔΩ απέναντι στη συστηματική φαλκίδευση, διάλυση και αποσταθεροποίηση των πάντων, που χωρίς προσχήματα επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οδηγώντας συνειδητά στον κοινωνικό διχασμό προκειμένου να διασώσει την εξουσία της”, προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός.

“Είναι αποσταθεροποίηση το ρήγμα στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κοινωνία και τη Δικαιοσύνη, που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει διαστάσεις χάσματος. Είναι αποσταθεροποίηση το ψέμα, η εξαπάτηση, η ατιμωρησία, που χαρακτηρίζουν μια σειρά από κυβερνητικές πράξεις. Με αποτέλεσμα μια προϊούσα απαξίωση του πολιτικού συστήματος, των θεσμών, της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις συντεταγμένες εξουσίες και τους πολίτες, που τρέφει το τέρας της Ακροδεξιάς”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας τις κατηγορίες περί αποσταθεροποίησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, απευθύνει προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Παρασκευής υπογραμμίζοντας πως “Σε αυτές τις συνθήκες η συμμετοχή των πολιτών στις λαϊκές κινητοποιήσεις δεν αποτελεί μονάχα δικαίωμα δημοκρατικό. Είναι χρέος στη δικαιοσύνη και την αλήθεια, αλλά και συμβολή στη δημοκρατική σταθερότητα”.

Καταλήγει αναφέροντας ότι “Γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι αποσταθεροποίηση, αλλά σταθερότητα”.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας η αρχική συμφωνία για τις σπάνιες γαίες

Χρυσοχοΐδης: Σαφής εντολή στην αστυνομία να διαφυλάξει την ασφάλεια των διαδηλωτών για τα Τέμπη

Μπέρμποκ: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα