Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κριτική Κοτζιά στον Τσίπρα για τις δηλώσεις Ζάεφ: «Αν ήμουν εγώ ΥΠΕΞ, θα του τράβαγα τα αυτιά»! (video)

νικος-κοτζιας

Νίκος Κοτζιάς

Κριτική στην… νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, την οποίο κατηγόρησε εμμέσως για υποτονική αντίδραση απέναντι στις δηλώσεις Ζάεφ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Αν και ο κ. Κοτζιάς προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, δεν δίστασε να «ρίξει το καρφί του» για τον νέο υπουργό Εξωτερικών, θέση την οποία έχει αναλάβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, αν συνέχιζε να είναι ο ίδιος υπουργός, θα φρόντιζε να τραβήξει τα αυτιά του Ζόραν Ζάεφ «με όλους τους τρόπους» για το θέμα της γλώσσας.

Πάντως ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε πως δεν βρήκε «τίποτα στις δηλώσεις του Ζάεφ σχετικό με Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα». Επανέλαβε μάλιστα την άποψη πως η «Μακεδονική» γλώσσα είχε δήθεν καθιερωθεί από το 1994. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών, από την στιγμή που αυτή η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι στη Συμφωνία δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία», επεσήμανε και υποστήριξε ότι ο Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θέλει εκλογές

Αναφερόμενος στη στάση του Πάνου Καμμένου, εκτίμησε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ούτε επιθυμεί ούτε μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση.

«Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές για το Σκοπιανό. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, υποστηρίζοντας πως έτσι κι αλλιώς υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς αυτόν.