Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κοτζιάς: Δεν εγκαταλείπω τη χώρα, δεν παραιτούμαι – Δουλεύουμε σκληρά για τα δικαιώματα των Κυπρίων

Κοτζιάς Κοτζιας Κοτζιασ

Ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε ως γελοιότητες τα περί παραίτησής του, εν μέσω των κρίσιμων συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα δεν θα κάνω τη χάρη κανενός να παραιτηθώ», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών και Πράξης «Πράττω», της οποίας είναι πρόεδρος. Επίσης έκανε λόγο για «σχεδιασμένη σκοτεινή επίθεση» εναντίον του, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα παραίτησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, δηλώνοντας ότι δεν δέχεται τη σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής μετά την επικύρωση της συμφωνίας, όπως και τη φόρμουλα για τη μεταβατική ρύθμιση για τις διεθνείς εγγυήσεις, αναφέροντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλει την παραίτησή του.

Κυπριακά δημοσιεύματα αποδίδουν στην παρέμβαση του κ. Κοτζιά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, με την εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβήθηκε το πολιτικό κόστος της λύσης.

«Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Αναστασιάδης: Δεν ασχολούμαι με παραπολιτικά ή κουτσομπολιά

Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ρωτήθηκε για τη στάση του κ. Κοτζιά και τα δημοσιεύματα περί παραίτησης.

«Εγώ συνομιλώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και η συνεννόηση μας είναι άριστη. Όπως άριστη είναι και η συνεννόησή μας με την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών κομμάτων. Συνεπώς δεν γνωρίζω τι ελέχθη και τι δεν ελέχθη. Δεν ασχολούμαι με παραπολιτικά ή κουτσομπολιά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η άριστη σχέση που έχω με τον πρωθυπουργό και η συνεννόηση που έχω μαζί του».

ΠΗΓΗ: www.thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαπραγμάτευση: «Πιόνι» στη σκακιέρα του ΔΝΤ η Ελλάδα – Μέτρα εδώ και τώρα αλλιώς τέλος το πρόγραμμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕκπαίδευση: Η Κομισιόν κατακεραυνώνει τον Φίλη-Οπισθοδρόμηση η πρόταση για ολοήμερο, λάθος το πάγωμα της αξιολόγησης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Black Friday: Και η Liana Vourakis στο χορό των εκπτώσεων – Ολόκληρη η λίστα των καταστημάτων(upd)