Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν υπάρχει επιθυμία διαγραφής Κασσελάκη

O κ. Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

O κ. Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Απέφυγε να σχολιάσει  τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στο ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ωστόσο τη συμμετοχή του Γιώργου Κύρτσου στις «πράσινες» εσωκομματικές εκλογές, ενώ έριξε το γάντι στο Στέφανο Κασσελλάκη να εξηγήσει τι σημαίνει κεντροαριστερή διαπλοκή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ , ηυπόστήριξε πως «τα κόμματα πρέπει να προστατεύουν τις διαδικασίες τους. Τίθεται και ένα ζήτημα δομής ξέρετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει όλοι μας να είμαστε υποψιασμένοι, για να μπαίνει κάποιο όριο.

Σε μένα για παράδειγμα δεν θα μου άρεσε να έβλεπα κάτι παρόμοιο στον ΣΥΡΙΖΑ»] ,δήλωσε αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Κύρτσου στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε  κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι σωστό για την αυτονομία μιας παράταξης της Κεντροαριστεράς να συμμετέχουν άτομα όπως «ένας πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΛΑΟΣ».

Στη συνέχεια, ως προς τις πιέσεις των «87» και τα σενάρια περί διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως «πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις, με τη νέα ηγεσία του κόμματος να πρέπει να προκύψει πολιτικά», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξηγήσει ο κ. Κασσελάκης τι εννοεί ακριβώς όταν λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα μιας κεντροαριστερής διαπλοκής».

«Υπάρχει τέτοια “φωτογραφία” στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή; Μπορεί να την ονοματίσει;

Αν δεν το κάνει, πρόκειται για μια γενίκευση περί διαπλοκής που τους ισοπεδώνει όλους και θα δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό θέμα», είπε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία επιθυμία διαγραφής του κ. Κασσελάκη, διευκρινίζοντας ότι «εμείς δεν είμαστε στη λογική των αποκλεισμών, αλλά στης πολιτικοποίησης της συζήτησης, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αφήνει σκιές πάνω από μας σε επίπεδα διαφάνειας και πόθεν έσχες».

Συμπλήρωσε πως όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βάζουνε πολιτικά στοιχεία στο τραπέζι, ενώ για τα χαρτιά που κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη σχολίασε πως δεν γνωρίζει καθόλου τι μέρος του λόγου είναι αυτά τα χαρτιά.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη στον ισραηλινό λαό και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια

Χάρης Δούκας: Ζήτησε από την ΕΡΤ την διεξαγωγή debate, ενόψει του β΄γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Μακρόν για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ: Ο πόνος παραμένει οξύς, όπως πριν από ένα χρόνο