ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Έχουμε τα λιγότερα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο. Κι αυτό το πράσινο που έχουμε είναι άνισα κατανεμημένο μέσα στην πόλη και είναι και σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Άρα θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την συντήρηση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου. Αν περπατήσετε στην Αθήνα, θα διαπιστώσετε ότι οι πιο πολλοί είναι εγκαταλειμμένοι», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.
Και πρόσθεσε: «Να μπούμε σε μια λογική να διαχειριστούμε την αστική χλωρίδα, τα δέντρα και τα λουλούδια. Κι εδώ μπορούμε να μιλήσουμε και για προγράμματα υιοθεσιών. Η υιοθεσία μπορεί να είναι της γειτονιάς ή ακόμα και μιας επιχείρησης, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Και βεβαίως να μιλήσουμε και για τα λεγόμενα «pocket parks», τα πάρκα τσέπης. Είναι κάτι που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το Λονδίνο κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να δημιουργήσει 100. Πας σε μικρούς χώρους και τους φτιάχνεις, με λίγα χρήματα, και έτσι αποκτούν ανάσες οι γειτονιές».
Ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι όλα αυτά προβλέπεται να ενταχθούν και λόγω της κλιματικής αλλαγής σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, όπως έχει συμβεί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το Μιλάνο, όπου έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι για το πράσινο μέχρι και το 2030.