Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κόντρα ΝΔ – Δούκα πάνω στα καμμένα της Αττικής

Την άμεση αντίδραση της ΝΔ, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Νίκου Ρωμανού προκάλεσε η καταγγελτική δήλωση του δημάρχου Αθηναίων , Χάρη Δούκα για τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ο κ. Ρωμανός, ουσιαστικά εγκαλεί το δήμαρχο Αθηναίων για αποχή από τα δημαρχιακά του καθήκοντα και αφερεγγυότητα:

Συγκεκριμένα, αναφέρει:  «Ο δήμαρχος Αθηναίων, που δεν είναι ποτέ στην πόλη του, ας ασχοληθεί πρώτα με τα στοιχειώδη του Δήμου του, μήπως, για αρχή, μαζέψει κανένα σκουπίδι. Ακολούθως, ας ρίξει 5 βαθμούς την θερμοκρασία της Αθήνας, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Μετά από όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε με προσοχή τις προτάσεις του και για την πολιτική προστασία».

Νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων, με μακροσκελή ανακοίνωσή του είχε, μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «κατάφερε» να συμβεί το αδιανόητο: Μια δασική πυρκαγιά να καίει κατοικίες, πλατείες και σχολείο εντός αστικού ιστού, με αποκορύφωμα να θρηνούμε την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

Η Αττική κάηκε για τρίτη φορά στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, με τις φλόγες να φτάνουν ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Κι όλα αυτά παρά τις ηρωικές και υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι άνθρωποι των δήμων και οι εθελοντές» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική: Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούσαν ανά ημέρα στη φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική

Το Βατερλό του Βασίλη Κικίλια και το σοκ που χρειάζεται η χώρα και η κυβέρνηση – Άρθρο παρέμβαση

Χ. Δούκας: Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να “ξεπλένει” την ανικανότητα του “επιτελικού” κράτους