Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας: Απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα η ευημερία του Έβρου

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης

«Η ευημερία, η πρόοδος και η εξέλιξη του Έβρου συνιστούν απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα, γι’ αυτό επενδύουμε σε σημαντικά έργα υποδομής» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Επιχειρήσεων Έβρου (Σ.Β.Β.Ε.Ε.) Χρήστο Γιορδαμλή.

Τόνισε, δε, ότι «η οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής θα λειτουργήσει και ως “αντίδοτο” στο δημογραφικό πρόβλημα και θα κρατήσει τους νέους Εβρίτες στον τόπο τους»

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νόμου Έβρου, τα επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί από τοπικές επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό νόμο και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανιών και των βιοτεχνιών της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Γιορδαμλής έθεσε στον υφυπουργό θέματα που αφορούν στην ενδυνάμωση της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Έβρου, έθιξε ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου, ώστε να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο για όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων, ενώ στάθηκε στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις να βρουν εξειδικευμένο και ανειδίκευτο προσωπικό.

Ο κ. Γκιουλέκας κατέγραψε τις επισημάνεις του Χρήστου Γιορδαμλή και έκανε ειδική αναφορά στα έργα υποδομής που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η υλοποίησή τους θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής επιχειρηματικότητας και τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται με γοργό βήμα σε μια πόλη με βαρύνουσα γεωπολιτική και ενεργειακή σημασία για την πατρίδα μας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Καταρρακτώδεις βροχές από την καταιγίδα Ντέμπι που προσεγγίζει την Τζόρτζια – Τουλάχιστον 6 νεκροί

IDEAL Holdings: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβασης της Astir Vitogiannis – Στα 74 εκατ. ευρώ το καθαρό κέρδος από τo deal

ΗΠΑ: Είναι η «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου», δηλώνει ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χάρις, Τιμ Γουόλζ