Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κλιμακώνει την κόντρα με την Μαδρίτη η Καταλονία

Καταλονία

Νέους φόβους για μονομερή απόσπαση της Καταλονίας από την Ισπανία γεννά η κλιμάκωση της έντασης, καθώς ο πρόεδρος της επαρχίας, Carles Puigdemont, δηλώνει αποφασισμένος να αψηφίσει τις ενέργειες της Μαδρίτης, η οποία έχει προβεί στην αναστολή του αυτοδιοίκητου της περιοχής.

«Δεν θα χάσουμε χρόνο με αυτούς που έχουν ήδη αποφασίσει να καταστρέψουν την αυτοδιοίκηση της Καταλονίας, Εμπρός!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Instragam ο πρόεδρος της Καταλονίας. Μάλιστα, ο Puigdemont ολοκληρώνει την ανάρτησή του με την φράση “ΚαταλανικήΔημοκρατία”

Νωρίτερα, ο κ. Puigdemont είχε αποφασίσει να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Πέμπτη εμφάνισή του στην Γερουσία, καθώς η Μαδρίτη έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να επιβάλει άμεσο έλεγχο στην αυτόνομη περιοχή για να μην επιτρέψει την ανεξαρτητοποίησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταλονία: Οι αυτονομιστές ηγέτες εξετάζουν όλα τα σενάρια