Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΔΕΘ 2024

Κλείδωσαν οι εξαγγελίες της ΔΕΘ – 40 παρεμβάσεις για όλους

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγες ώρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των παρεμβάσεων από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης το βράδυ του Σαββάτου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί στο τρίπτυχο καθημερινότητα – στήριξη νοικοκυριών – μεταρρυθμίσεις με στόχο την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών. Όπως όλα συγκλίνουν το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ να αφορούν όσο γίνεται περισσότερες κοινωνικές ομάδες και για αυτό τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το βράδυ του Σαββάτου θα φτάνουν συνολικά περίπου τα 40.

Ήδη το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα κίνητρα προσέλκυσης γιατρών του ΕΣΥ σε άγονες περιοχές με μπόνους που μπορεί να φτάσει και τα 7.200 ευρώ τον χρόνο.

«Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό, που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε.

«Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως».

Και αυτό όπως φαίνεται δεν θα είναι το μόνο μέτρο που θα αφορά τον χώρο της υγείας και τους γιατρούς αφού αναμένονται ανακοινώσεις για αυξήσεις των μισθών τους και των εφημεριών του.

Είναι σαφές ότι βούληση της ηγετικής ομάδας η αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολίτων. Είτε αυτό έχει να κάνει με τον χώρο της υγείας, της παιδείας, ήδη φέτος προσλήφθηκαν 10.000 μόνιμοι καθηγητές και δάσκαλοι, των μέσων μεταφοράς είτε με την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αύξηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων με παράλληλες αλλαγές στο τεκμαρτό εισόδημα την ώρα που στο επίκεντρο των παρεμβάσεων είναι το στεγαστικό και το δημογραφικό.

Μάλιστα το mononews πρώτο αποκάλυψε από το απόγευμα της Τετάρτης πως η κυβέρνηση κινείται προς την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για τα κλειστά και ακίνητα ώστε να δώσει φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες τους να τα ρίξουν στην αγορά σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ακίνητα.

Όπως επίσης ότι κλείδωσε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μια μονάδα κάτι που βοηθάει επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρότερες αλλά και τους εργαζόμενους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει το σχεδιασμό του με στόχο συνεχείς μικρές νίκες που θα καλυτερεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου όπως επιμένουν έχουν μπροστά τους τρία χρόνια καθαρά μέχρι τις εκλογές, δηλαδή το 2027, και όταν στηθούν οι κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να αναδείξει τι θα έχει υλοποιήσει μέχρι τότε σε σχέση με τις εξαγγελίες του και οι πολίτες να κρίνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο στην κυβέρνηση εδώ και καιρό έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με την αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο αν προκαλούνται αλλά να πέφτουν μόνο στα προβλήματα που έχουν οι πολίτες προχωρώντας παράλληλα οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Στουρνάρας στο mononews: Δεν υπάρχει λόγος να μην μειωθούν τα επιτόκια ακόμη δύο φορές μέσα στο 2024

Αλέξανδρος Εξάρχου: Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει τελειώσει

Γεωργιάδης και Χατζηδάκης δίνουν μπόνους ως και 7.200 ευρώ τον χρόνο για τους γιατρούς στις άγονες περιοχές