Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης παραδέχθηκε πως συμμετείχε σε αλλοδαπές εταιρείες, ενώ έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τον Νοέμβριο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε επίσημα πως συμμετείχε σε αλλοδαπές εταιρείες τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, παραβιάζοντας τον νόμο που εισήγαγε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

Οι κυβερνητικές ποινές κάνουν λόγο για παραδοχή τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς όπως επισημαίνουν θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από αυτές, με βάση τον νόμο, από τον Νοέμβριο, δηλαδή δύο μήνες μετά την εκλογή του.

Ειδικότερα, όπως  σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, ο κ.Κασσελάκης «παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε  αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».

Στο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Κασσσελάκης, αναφέρεται πως στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 συμμετείχε στην OSIOS LCC, με κεφάλαιο εισφοράς 500.000 ευρώ και στην PURA VITA με 15.ο0ο ευρώ. Μέσω της OSSIOS είχε επίσης κεφαλαιουχική συμμετοχή στην TIPTREE Marine, με 211.090 ευρώ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, πούλησε την συμμετοχή του στην αλλοδαπή εταιρεία (OSIOS) μόλις στις αρχές του 2024.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: Έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η αλλοδαπή μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024

Ρωμανός για Κασσελάκη: Τουλάχιστον κατάφερε να ολοκληρώσει τη συνέντευξη χωρίς να το βάλει στα πόδια

Στυλιανίδης: Συναντήσεις με Ιάπωνες και Αιγύπτιους αξιωματούχους