• Πολιτική

    Κυβέρνηση: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση στους λογαριασμούς ρεύματος

    • NewsRoom
    Παύλος Μαρινάκης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    «Παρακολουθούμε το φαινόμενο κάθε μήνα και εάν υπάρξουν υπέρμετρες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα παρέμβουμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση, για τις αυξήσεις διεθνώς στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και για τις σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «παρακολουθούμε το φαινόμενο κάθε μήνα και εάν υπάρξουν υπέρμετρες αυξήσεις θα παρέμβουμε» υπενθυμίζοντας ότι στη χώρα μας οι τιμές συγκρατήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο λόγω των πολιτικών επιδότησης, που προήλθαν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων.

    Επίσης αναφερόμενος ο κ. Μαρινάκης σε μία από τις 11 αλλαγές, που ανακοινώθηκαν εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου τόνιζε ότι «το σύνθημα είναι το κινητό στην τσάντα, απαγορεύεται ή χρήση και εμφάνιση του κινητού τηλεφώνου στο μάθημα και στα διαλείμματα».

    Ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε δε πως σε περίπτωση απειθαρχίας θα προβλέπονται κυρώσεις που θα ξεκινούν από την αποβολή του μαθητή. «Πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι, γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, απέκρουσε κριτική για το Ταμείο Ανάκαμψης προερχόμενη από την αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι πρωτοβουλίες, όπως οι διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία, το πρόγραμμα Αιγίς, αλλά και προγράμματα πρόληψης μορφών καρκίνου χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπενθυμίζοντας πως για τη δημιουργία του πρωταγωνίστησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε με νόημα πως «διάλογος δε σημαίνει συμφωνία», ότι «τα δεδομένα συνεχώς αξιολογούνται» και ότι «η Ελλάδα δεν υποχωρεί από τις κόκκινες γραμμές, που έχει θέσει».

    Μητσοτάκης-Πιερρακάκης: Οι 11 αλλαγές που θα ισχύσουν το νέο σχολικό έτος

    Σοφία Ζαχαράκη: Νέα διάταξη για το πρόγραμμα “Ανακαινίζω- Νοικιάζω” τον Σεπτέμβριο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ