Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μεγάλο ενδιαφέρον» διεθνών επενδυτών για την Ελλάδα – Όσα ανέφερε για συνάντηση με Ερντογάν

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Νέα Υόρκη και με ανάρτησή του στα social media ενημέρωσε για τις ενέργειες του στις ΗΠΑ αλλά και για εκείνες της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην επαφή που είχε με την ομογένεια υπογραμμίζοντας τα θετικά μηνύματα που έλαβε από τους Έλληνες της διασποράς για τη δυνατότητα τους να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις περασμένες ευρωεκλογές και εξέφρασε την προσδοκία και τη δέσμευσή του να επιτευχθεί αυτό να συμβεί και στις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, υπογράμμισε «το μεγάλο ενδιαφέρον» διεθνών επενδυτών, εταιριών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναφέροντας τις οικονομικές επιτυχίες της χώρας και της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες του στο πλαίσιο του ΟΗΕ ενώ σχετικά με την συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο δήλωσε «και κλείνω το κεφάλαιο ΗΠΑ με τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο Ερντογάν, την 6η μέσα σε ένα χρόνο. Ξαναλέω, το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα. Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συμφωνήσαμε για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025.»

Για το κυβερνητικό έργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με την αναπηρική σύνταξη, για την προσπάθεια ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το ζήτημα του «προσωπικού ιατρού» αλλά και του «προσωπικού παιδίατρου», ενώ έκανε αναφορά και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών των πολιτών προς τους δήμους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την οριστικοποίηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου της συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, ένα έργο ύψους 2 δισ. ευρώ, στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση αναφορικά με τα ταξί αλλά και  στην υλοποίηση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ  με ταχύτατους ρυθμούς που μεταξύ άλλων οδήγησε και στη σύμβαση για 414 νέα πυροσβεστικά οχήματα που καλύπτουν όλων των ειδών τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε την ενημέρωση του Πρωθυπουργό στην ακόλουθη κοινοποίηση.

Διαβάστε επίσης:
Κίνα: Αντίθετη σε οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου

Daniel Radcliffe: Το συγκινητικό «αντίο» του πρωταγωνιστή του Χάρi Πότερ στην Μάγκι Σμίθ

Νεπάλ: Πλημμύρες σαρώνουν την χώρα έχοντας αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 100 νεκρούς – Αποκαλυπτικές εικόνες