Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Kτηματολόγιο: Ολες οι διατάξεις του νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε στο υπουργικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σήμερα θα συζητήσουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει επίσης μία σημαντική ψηφιακή ώθηση στην κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων θα έλεγα, η οποία πια βαίνει αισίως προς την ολοκλήρωσή της, με τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας εντός του 2025», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο. Αυτό συμβαίνει προφανώς όχι μόνο γιατί πρέπει να συγκλίνουμε με την Ευρώπη, αλλά γιατί πρέπει οι πολίτες να πάψουν να ταλαιπωρούνται από εξαιρετικά περίπλοκες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στη μάχη αυτή επιστρατεύουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης και της τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, παρουσίασαν  τους βασικούς άξονες του νέου Νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης μέχρι το 2025, η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον νομικό έλεγχο συμβολαίων και η απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα οι κύριες Διατάξεις του Νομοσχεδίου είναι:

Η Ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης το 2025

Η Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στον Νομικό Έλεγχο Συμβολαίων

Ο Απεγκλωβισμός χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων που ήταν όμηροι γραφειοκρατίας

Η ρύθμιση αυτή θα δώσει λύση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα λόγω μικρών διαφορών στα τετραγωνικά μέτρα.

Η Θεσμοθέτηση Πιστοποιημένου Μηχανικού με δικαίωμα υπογραφής για τις χιλιάδες χωρικές μεταβολές που έρχονται

Διαβάστε επίσης: 

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας κύριος Πολάκης χωρίς μουστάκι

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: «Είναι γνήσιος συνεχιστής του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη»

Γρηγόρης Δημητριάδης για υποκλοπές: Πάντα σεβόμουν και σέβομαι το έργο της Δικαιοσύνης