ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το πρόβλημα του δημογραφικού συζητά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα».
«Οι δημογραφικές τάσεις που παρατηρούμε στην Ελλάδα δεν αποτελούν ελληνική ιδιαιτερότητα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα».
«To δημογραφικό δεν είναι μόνο πόσα παιδιά κάνουμε, είμαστε 1,4 παιδιά ανά οικογένεια, αλλά και ότι έχουμε αρνητικό ισοζύγιο θανάτων προς γεννήσεις αλλά και την ηλικιακή διαστρωμάτωση όλης της κοινωνίας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση η αναδιάταξη όλων των πολιτικών μας, προκειμένου να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, είναι πρώτη προτεραιότητα.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση μόλις προσφάτως αύξησε το επίδομα γέννας στα 2.400 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023 και υπογράμμισε τόσο την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του προγράμματος «Στέγη μου», όσο και τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.
Επεσήμανε, δε, ότι δρομολογείται στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν κάνουν οικογένεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει κατά προτεραιότητα στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είναι αυτή, που πρωτίστως παίρνει την απόφαση για οικογένεια, ενώ υπογράμμισε και το βαρύνοντα ρόλο που έχουν στην οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στο να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε μιλάμε για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία του Ολοήμερου σχολείου.
Διαβάστε επίσης
Λαμπερή εκδήλωση στην τελετή των βραβείων ESG Shipping Awards 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Ταλαιπωρία σε πτήση από Λος Άντζελες για Σαγκάη – Το αεροσκάφος επέστρεψε πίσω γιατί πιλότος ξέχασε το διαβατήριό του
- Τραμπ: Κάλυψε τον Γουόλτς για την «γκάφα» με τον δημοσιογράφο στη συνομιλία για τους Χούθι – Πήρε ένα μάθημα και είναι καλός άνθρωπος
- Κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα: Συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
- Πιτσιλής: Δηλώσεις ΦΠΑ ανά μήνα σε τρεις φάσεις για όλους τους επαγγελματίες – Από 1η Απριλίου
