ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν πιστεύει τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ, θεωρώντας το «σκηνοθετημένο». Όπως ανέφερε, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον έχουν συγχωνευθεί σε ένα, την ώρα που και οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να υπάρχουν ως κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Καμμένο πως δίνει την δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να αποσπάσει τη ψήφο εμπιστοσύνης, δανείζοντας του τους βουλευτές του. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης συσχέτισε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Όχι δεν πιστεύω τον Καμμένο. Οι δυο των ΑΝΕΛ παραμένουν υπουργοί και οι δύο δεν διαγράφονται από τους ΑΝΕΛ, ώστε να μείνουν στη Βουλή. Είναι μία συνεννοημένη αποχώρηση. Είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Απλά πλέον συγχωνεύτηκαν και αποτελούν ένα. Βλέπουμε μία βαθιά έκπτωση στην πολιτική ζωή. Καταρχάς, Τσιπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση. Δεν υπάρχει νέα αρχή. Είναι ένα κακοστημένο θέατρο. Ο Καμμένος θα δώσει τη δυνατότητα να μείνει στην κυβέρνηση. Τώρα δανείζει τους βουλευτές του και δίνει τη δυνατότητα στον Τσίπρα, να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, σημαίνει ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
«Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού», ανέφερε πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ερωτώμενος αν η ΝΔ θα θέσει πρόταση μομφής, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν προαναγγέλλεται και πρόσθεσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να το πράξει.
Δείτε τη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ στον ΑΝΤ1:
Ουδέποτε δέχθηκα πιέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως αυτή «δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία.
«Ο Καμμένος είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμφωνίας. Από εκεί ξεκινούν τα αλυτρωτικά σχέδια. Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία Μακεδονία, καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία», άνεφερε.
«Αν δεν περάσει από την Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Είναι χρέος μου να είμαι ρεαλιστής και έντιμος. Αν η συμφωνία κυρωθεί στη Βουλή και ταυτόχρονα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αυτό θα έχει γίνει. Όμως δεν θα έχουν μπει στην ΕΕ. Δεν θα πω ποτέ καλώς τον Μακεδόνα πρωθυπουργό. Η ένταξη στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις καλής γειτονίας που θα δείξουν», ανέφερε ωστόσο.
Για το συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “οι πολίτες είναι ελεύθεροι να διαδηλώσουν και να εκδηλώσουν την θέση τους με όποιο τρόπο επιλέξουν πάντα ειρηνικά”.
Για την οικονομία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρθρο-παρέμβαση: Βουλευτές leasing με 6.000 ευρώ το μήνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Πράσινοι επιτίθενται στον Βεμπερ γιατί δεν στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον Αλέξη Τσίπρα!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Διορία μέχρι το βράδυ να ξακαθαρίσει την στάση του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επένδυση στους εργαζομένους ως φορέας ανάπτυξης μιας επιχείρησης
- Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του data center: Είμαστε πια μία φιλική χώρα προς τις ξένες επενδύσεις
- Wood & Company για Aegean Airlines: Αναβάθμιση σε αγορά για τη μετοχή – Οι λόγοι πίσω από την αλλαγή στάσης
- Λαβρόφ: Συμφωνούμε με τη διακήρυξη των G20 για την ανάγκη επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία