Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο “Μιχάλης Μουρούτσος”, στη Δάφνη, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε στο ξεκίνημα της ομιλίας του τα μέλη της ΔΑΠ για τον αγώνα τους στις πρόσφατες εκλογές, ενώ αναφέρθηκε στην επικείμενη ψήφιση της του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ένα αίτημα της ΔΑΠ από το 1987 όπως ανέφερε.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι γι΄αυτή τη διαδρομή προσφοράς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στα μέτωπα της Παιδείας και της Στέγης γίνονται μεγάλες προσπάθειες. Φέτος η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια από αυτήν του 2018. Έγιναν 25.000 διορισμοί. Διπλασιάστηκαν τα πρότυπα σχολεία που πολέμησε η Αριστερά με μένος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με το νομοσχέδιο που φέραμε προς ψήφιση το 70% αφορά την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Γενιές Δαπιτών έδωσαν αγώνα για να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση. Τώρα αυτή η κυβέρνηση την κάνει πράξη».

«Κάνουμε μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τα νέα παιδιά», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε πως το ενδιαφέρον για την δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων είναι πολύ έντονο. «Όσοι το εκδηλώνουν γνωρίζουν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την δημιουργία πανεπιστημίων στο μοντέλο κάποιων ορόφων σε μία πολυκατοικία. δεν θα το επιτρέψουμε».

«Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το πανεπιστήμιο που σπούδασε δηλαδή, δηλώσει πως θέλει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει ο κ. Κασσελάκης ότι δεν θέλει», αναρωτήθηκε.

«Κασσελάκης και Ανδρουλάκης παλεύουν για την πρωτιά των ηττημένων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν έρθει το Πανεπιστήμιο που σπούδασε ο κ. Κασσελάκης και θελήσει να έρθει στην Ελλάδα, τι θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι δεν θέλει να έρθει;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τέλειωσε η βία στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Φεύγουμε μπροστά πλέον. Όπου χρειαστεί η αστυνομία θα επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια σε συνεννόηση με τους Πρυτάνεις – οι φοιτητές δεν θα είναι όμηροι μικρών μειωψηφιών», συνέχισε.

Μιλώντας για την οικονομική πολιτική   της κυβέρνησης της ΝΔ ανέφερε πως η Ελλάδα του 2024 έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία. Το εισόδημα βελτιώθηκε κατά 20% και ο κατώτατος μισθός σε λίγο θα αυξηθεί για τέταρτη φορά.

«Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ψηφιακής εποχής. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Economist μα ανακήρυξε χώρα της χρονιάς για το 2023» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Από το 2019 έχουν πειστεί οι πολίτες ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει πιο δυνατή από τις κρίσεις και τις δυσκολίες. Κεντρικός στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε σε όλους τους τομείς την ΕΕ, ανέφερε.

Αναφερόμενος στην επέτειο από την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «όλοι πονάμε το ίδιο για Τέμπη», ενώ έκανε λόγο για εκστρατεία λάσπης που αναμένεται να υπάρξει ενόψει των ευροεκλογών.

«Η μάχη θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι αυτή η φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Να ενισχυθεί το κόμμα που καθιέρωσε τα εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά και έφερε πόρους 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε.